robin31 16.10.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam,chciałbym zamontować drzwi harmonijkowe między pokojami ,obecnie są takie z płyty pamiętają PRL.Oglądałem takie na allegro i mam pytanie czy te drzwi mają ościeżnice bo nie bardzo wiem jak to zamontować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia z b. 16.10.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 W domu rodziców miałam takie drzwi. Udręka i wielkie nieporozumienie. Totalnie niefunkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok Bazyli 17.10.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Drzwi harmonijkowe odradzam, a co do ościeżnic i montażu zapytaj sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.10.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jak dla mnie drzwi harmonijkowe to coś co powinno stać w sklepie pomiędzy drzwiami a zasłonkami, dlatego nie można od nich oczekiwać, że spełnią rolę drzwi. Ale niekiedy są nie dozastąpienia, szczególnie na bardzo ciasnych powierzchniach i tam, gdzie liczą się pięniądze a wymagania są małe. Chodzi głównie o bardzo słabą szczelność i izolacyjność tego typu przesłony. Takie "drzwi" nie mają ościeżnic, montuje sie je do na góry otworu, mają w komplecie szynę przypominjącą karnisz oraz zdaje się że listwy pionowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.10.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jesli wyznacznikiem jest cenna to ok ,ale jeśli brak miejsca to napewno lepsze rozwiazanie drzwi suwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinchro 17.10.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Proszę skontaktować się z producentem i MODEROWANO. Na pewno doradzą/pomogą. Mają świetne drzwi z litego drewna. Paczkę z drzwiami wysyłają tego samego dnia.Strona kontaktu to i MODEROWANOTutaj parę obrazków z ich strony, do których nie łatwo dotrzeć, bo strona nie jest do końca intuicyjna. i MODEROWANO Edytowane 8 Maja 2015 przez finlandia Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robin31 17.10.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Drzwi takie chciałbym zamontować w przedpokoju który jest podzielony na dwie części ,druga część to spiżarnia,a także między kuchnią a pokojem.Nie mają one spełniać żadnej funkcji ochronnej np. przed zimnem,druga sprawa że drzwi tradycyjne które są obecnie i tak są cały czas otwarte i zajmują miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betton1987 13.03.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Drzwi harmonijkowe nadają się głównie do małych pomieszczeń, i przez większość czasu będą otwarte. Dużym plusem jest to, iż do ich użytkowania potrzebna jest tylko przestrzeń światłą otworu, co w przypadku tradycyjnych skrzydeł nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 21.03.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Miałam kiedyś takie drzwi w domu rodziców, zdecydowanie nie polecam. Są nietrwałe, mało funkcjonalne z czasem coraz brzydsze i nie estetyczne się robią. Lepiej byłoby zamontować drzwi suwane po ścianie. Są stabilniejsze, funkcjonalne, nie zajmują dużo miejsca, a ceny zależą od producenta i wydaje mi się że można znaleźć niedrogie, a dobre drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiasek21 21.03.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Jak dla mnie drzwi harmonijkowe to coś co powinno stać w sklepie pomiędzy drzwiami a zasłonkami, dlatego nie można od nich oczekiwać, że spełnią rolę drzwi. Ale niekiedy są nie dozastąpienia, szczególnie na bardzo ciasnych powierzchniach i tam, gdzie liczą się pięniądze a wymagania są małe. Chodzi głównie o bardzo słabą szczelność i izolacyjność tego typu przesłony. Takie "drzwi" nie mają ościeżnic, montuje sie je do na góry otworu, mają w komplecie szynę przypominjącą karnisz oraz zdaje się że listwy pionowe Dokładnie tak je chciałem opsiać i tak je kojarzę z czasów gdy moja ciotka takie miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 16.05.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 A czy ktoś ma drzwi harmonijkowe?Chciałabym białe, ale lepszej jakości.Przesuwne nie da rady zrobic niestety........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 21.05.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Szukam ładnych drzwi harmonijkowych, albo składanych.Mam otwór miedzy kuchnia i salonem 180 cm szerokości.Chcielibyśmy dac tam drzwi, aby w razie gotowania można było zamykac kuchnię.Zreszta nie zmioeszcza sie drzwi zwykłe ani przesuwne.Może ktos ma harmonijkowe, które nie bedą wyglądały tandetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.05.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Gdyby jeszcze Komandor nie robił tych wielgachnych profili, to byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellezza_pl 28.05.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ale te drzwi wyżej wymienionej firmy są droższe,płacimy głównie za firmę. Ja mam u siebie drzwi harmonijkowe do jednego pokoju,takie zwykle w kolorze brązowym i muszę przyzna,że spełniają swoją rolę. To dobre rozwiązanie jeżeli ktoś ma wąskie futryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glazurnik_Ekspert 31.05.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Gdyby jeszcze Komandor nie robił tych wielgachnych profili, to byłoby super Co to znaczy wielgachnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.05.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Szerokich, tych co tu u nich są standardowe Bezramkowe skrzydła nam się marzą, ot i co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 01.06.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Joliska a Ty jaich drzwi szukasz?Do pokoju czy garderoby?Też składanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teklin 01.06.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Mam drzwi tego rodzaju zrobione z litego drewna. Kupiłem je z ościeżnicą. Zamontowałem w garderobie, gdzie nie było opcji wstawienia drzwi suwanych. może nie jest to mistrzostwo świata, ale chodzą ładnie i wyglądają przyzwoicie. Kiedyś moi rodzice mieli w bloku drzwi z jakiegoś tworzywa i bez dolnej prowadnicy - tamto było paskudne i zawodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menuelita 01.06.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 ja mam zamontowane dzrzwi wahdłowe bezpośrednio do ściany (k-g) za pomocą zawiasów.zrobione z typowych drzwiczek drewnianych dostępnych w sklepach budowlanych.może kogoś zainspiruje to rozwiązanie.nie potrzeba żadnych ościeżnic. na dole mam wycięciana cokoły z płytek, które przeszkadzały w pełnym otwarciu do środka.http://dl.dropbox.com/u/72583799/DSCF0001.JPGhttp://dl.dropbox.com/u/72583799/DSCF0002.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinchro 16.01.2015 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) A czy ktoś ma drzwi harmonijkowe?Chciałabym białe, ale lepszej jakości.Przesuwne nie da rady zrobic niestety........ No jak białe i solidne to tylko z litego drewna. Plastikowe to totalny szajs. Jesli zaś chodzi o drewniane drzwi harmonijkowe to chyba nie mają konkurencji oni MODEROWANO Ja mam od nich drzwi bejcowane, a nie białe ale jakościowo stoją na najwyższym poziomie. Oni mają białe i prezentują się naprawdę nieźle http://www.klaczak.com.pl/foto/drzwi/sred/Wnetrze-DF-biale-bejca.jpg Edytowane 8 Maja 2015 przez finlandia Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts