Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi harmonijkowe, składane

Gość magducha

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dla mnie drzwi harmonijkowe to coś co powinno stać w sklepie pomiędzy drzwiami a zasłonkami, dlatego nie można od nich oczekiwać, że spełnią rolę drzwi. Ale niekiedy są nie dozastąpienia, szczególnie na bardzo ciasnych powierzchniach i tam, gdzie liczą się pięniądze a wymagania są małe. Chodzi głównie o bardzo słabą szczelność i izolacyjność tego typu przesłony.

Takie "drzwi" nie mają ościeżnic, montuje sie je do na góry otworu, mają w komplecie szynę przypominjącą karnisz oraz zdaje się że listwy pionowe

Proszę skontaktować się z producentem i MODEROWANO. Na pewno doradzą/pomogą. Mają świetne drzwi z litego drewna. Paczkę z drzwiami wysyłają tego samego dnia.

Strona kontaktu to i MODEROWANO

Tutaj parę obrazków z ich strony, do których nie łatwo dotrzeć, bo strona nie jest do końca intuicyjna.

i MODEROWANO

Edytowane przez finlandia
Reklama

Drzwi takie chciałbym zamontować w przedpokoju który jest podzielony na dwie części ,druga część to spiżarnia,a także między kuchnią a pokojem.

Nie mają one spełniać żadnej funkcji ochronnej np. przed zimnem,druga sprawa że drzwi tradycyjne które są obecnie i tak są cały czas otwarte i zajmują miejsce.

• 4 months później...
Drzwi harmonijkowe nadają się głównie do małych pomieszczeń, i przez większość czasu będą otwarte. Dużym plusem jest to, iż do ich użytkowania potrzebna jest tylko przestrzeń światłą otworu, co w przypadku tradycyjnych skrzydeł nie jest możliwe.

Miałam kiedyś takie drzwi w domu rodziców, zdecydowanie nie polecam. Są nietrwałe, mało funkcjonalne z czasem coraz brzydsze i nie estetyczne się robią. Lepiej byłoby zamontować drzwi suwane po ścianie. Są stabilniejsze, funkcjonalne, nie zajmują dużo miejsca, a ceny zależą od producenta i wydaje mi się że można znaleźć niedrogie, a dobre drzwi.

Jak dla mnie drzwi harmonijkowe to coś co powinno stać w sklepie pomiędzy drzwiami a zasłonkami, dlatego nie można od nich oczekiwać, że spełnią rolę drzwi. Ale niekiedy są nie dozastąpienia, szczególnie na bardzo ciasnych powierzchniach i tam, gdzie liczą się pięniądze a wymagania są małe. Chodzi głównie o bardzo słabą szczelność i izolacyjność tego typu przesłony.

Takie "drzwi" nie mają ościeżnic, montuje sie je do na góry otworu, mają w komplecie szynę przypominjącą karnisz oraz zdaje się że listwy pionowe

Dokładnie tak je chciałem opsiać i tak je kojarzę z czasów gdy moja ciotka takie miała.

• 1 month później...
Szukam ładnych drzwi harmonijkowych, albo składanych.Mam otwór miedzy kuchnia i salonem 180 cm szerokości.Chcielibyśmy dac tam drzwi, aby w razie gotowania można było zamykac kuchnię.Zreszta nie zmioeszcza sie drzwi zwykłe ani przesuwne.Może ktos ma harmonijkowe, które nie bedą wyglądały tandetnie.

Mam drzwi tego rodzaju zrobione z litego drewna. Kupiłem je z ościeżnicą. Zamontowałem w garderobie, gdzie nie było opcji wstawienia drzwi suwanych.

może nie jest to mistrzostwo świata, ale chodzą ładnie i wyglądają przyzwoicie. Kiedyś moi rodzice mieli w bloku drzwi z jakiegoś tworzywa i bez dolnej prowadnicy - tamto było paskudne i zawodne.

ja mam zamontowane dzrzwi wahdłowe bezpośrednio do ściany (k-g) za pomocą zawiasów.

zrobione z typowych drzwiczek drewnianych dostępnych w sklepach budowlanych.

może kogoś zainspiruje to rozwiązanie.

nie potrzeba żadnych ościeżnic.

na dole mam wycięciana cokoły z płytek, które przeszkadzały w pełnym otwarciu do środka.

http://dl.dropbox.com/u/72583799/DSCF0001.JPG

http://dl.dropbox.com/u/72583799/DSCF0002.JPG

• 2 years później...
A czy ktoś ma drzwi harmonijkowe?Chciałabym białe, ale lepszej jakości.Przesuwne nie da rady zrobic niestety........

No jak białe i solidne to tylko z litego drewna. Plastikowe to totalny szajs.

Jesli zaś chodzi o drewniane drzwi harmonijkowe to chyba nie mają konkurencji oni MODEROWANO

Ja mam od nich drzwi bejcowane, a nie białe ale jakościowo stoją na najwyższym poziomie.

Oni mają białe i prezentują się naprawdę nieźle

http://www.klaczak.com.pl/foto/drzwi/sred/Wnetrze-DF-biale-bejca.jpg

Edytowane przez finlandia
Reklama