asia_i_pawel 21.05.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam, poszukuje ludzi, ktorzy posiadaja drzwi tarasowe z systemem uchylno-przesuwnym PSK najlepiej na bazie brugmanna. Chcialbym poznac wasze odczucia z uzytkowania tego typu rozwiazan Drzwi innych producentow ale z tym rozwiazaniem rowniez mnie interesuja Szukalem na forum i na googlach ale nie ma konkretnych opini uzytkownikow. Wypowiadaja sie albo dostawcy okien albo ludzie, ktorzy nie posiadaja tego typu rozwiazania. Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 21.05.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Posiadam drzwi Uchylno - Przesuwne , ale tez zawodowo zajmuję sie stolarką.Napisz co konkretnie ciebie interesuje tzn . czy masz "problem" z drzwiami (w zasadzie oknem balkonowym ) czy chcesz kupić taką stolarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 21.05.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Może się mylę ale dla użytkownika mniejsze znaczenie ma profil z jakiego suwankę wykonano , ważniejsze dla "odczuć" jest okucie, marka a przede wszystkim automat czy zwykłe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_i_pawel 22.05.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 chce taka kupic z oferty brugmann'a ale mam watpliwosci co do latwosci korzystania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 22.05.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 chce taka kupic z oferty brugmann'a ale mam watpliwosci co do latwosci korzystania. Na ową łatwość korzystania największy wpływ ma właśnie okucie, wymiar i ciężar skrzydła. A czy to Veka czy Brugman czy Deceuninck to już mniej znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 22.05.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja mam ale jeszcze nie korzystam, więc nie pomogę. szerokość 1,4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 22.05.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Witam.Ja użytkuję drzwi uchylno-przesuwne na profilu aluplast okno dwu-szybowe wymiar szer 100 na 220 lub 230 okucia winkhaus modelu nie pamiętam z wysokim progiem. Otwieranie i uchylanie nie sprawia żadnego problemu, drzwi przesuwają się bezgłośnie i praktycznie nie trzeba używać siły, tylko przy zamykaniu trzeba mocniej docisnąć.PozdrawiamSebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 22.05.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Jako że montuję okna na profilu brugmann i okuciach winkhaus mogę polecić ten profil. Jak kolega wyżej napisał najważniejsze są okucia, w przypadku winkhausa nie polecam zwykłego okucia jak już to tylko duo-port z automatem.Podstawowe okucie z winkhausa to po prostu tandeta składająca się z kilku blaszek grubości 0.7mm,lata to skrzydło jak szmata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 mi się podoba funkcjonowanie drzwi uchylno przesuwnych z okuciem Siegena Aubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts