pablomoc 22.05.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Witam, Mam dom na etapie stanu surowego zamkniętego. Teraz będzie robiona elektryka i hydraulika i po instalacjach wylewki. Chciałem w tym momencie przed instalacjami i wylewkami ocieplić dach i zainstalować profile i pokryć paroizolacją ale nie wiem czy to dobry pomysł w tej chwili szczególnie chodzi mi o tynki i wylewki. Zabudowa poddasza będzie do samej ściany i jeżeli potem będą robione tynki to tynk będzie nachodził na zabudowę. Podobna sytuacja będzie z wylewkami. Wylewka najdzie na zabudowę ścianki kolankowej z regipsu. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 22.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Dlaczego wylewka ma nachodzić na zabudowę? Zabudowy to się zazwyczaj wykonuje ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 23.05.2012 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 z tąd moje pytanie, czy to dobry pomysł wykonywać zabudowę na tym etapie. Zabudowa ścianki kolankowej będzie do samej ziemi a wylewka z ociepleniem zajmie 12cm czyli najdzie na zabudowę. o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 23.05.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 z tąd moje pytanie, czy to dobry pomysł wykonywać zabudowę na tym etapie. Zabudowa ścianki kolankowej będzie do samej ziemi a wylewka z ociepleniem zajmie 12cm czyli najdzie na zabudowę. o to chodzi Ja zabudowy zostawiam na koniec i wykonuje na na taśmie akustycznej z dylatacją od wylewki (g-k nigdy nie może przylegać do wylewki na styk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 24.05.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 poddasze ostatnie po co ko,mbinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adim 25.05.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Proponuje zostawić poddasze na koniec, wtedy sam zobaczysz co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts