Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

Mam zrobione tynki cw i teraz mam pytanie do Was: Czy robicie gładź na tynki cementowe z agregatu? Bo ja własnie się zastawiam. Bo już sam nie wiem jak jest ładniej. Tynki wyszły ładnie, tylko drobna faktura jest na nich, wiadomo jak to na tynkach cw. Jak myślicie zostawić tynk cw i czy robić gładź? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?

Dzięki za odpowiedzi.

Gdyby Ci sper..li tynki to byś nie miał problemu :) Ja nie miałem tego problemu od razu wiedziałem że będe robił gładź. Gdybym miał równe to też raczej bym zrobił gładź dlatego że jak zadrapiesz ściane przy tynku CW i za szpachlujesz to wychodzi łata. Jak masz równo zrobione CW to mało gładzi zużyjesz i lepiej jest to zrobić teraz niż jak już zamieszkasz i np. za 2 lata będziesz chciał mieć gładkie ściany i znowu kurzenie...

• 2 weeks później...
Gdyby Ci sper..li tynki to byś nie miał problemu :) Ja nie miałem tego problemu od razu wiedziałem że będe robił gładź. Gdybym miał równe to też raczej bym zrobił gładź dlatego że jak zadrapiesz ściane przy tynku CW i za szpachlujesz to wychodzi łata. Jak masz równo zrobione CW to mało gładzi zużyjesz i lepiej jest to zrobić teraz niż jak już zamieszkasz i np. za 2 lata będziesz chciał mieć gładkie ściany i znowu kurzenie...

U mnie podobna decyzja, jakie gładzie kłaść na tynk c-w. Tynk równy, "maestro" chce kłaść gipsara, grunt i malowanie.

Nie wiem tylko czy sama gładź będzie wystarczjąco twarda?? CZy lepiej użyć jakiegoś finisza?? akryl putz lub coś podobnego??