mszŁódź 23.05.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witam wszystkich Mam zrobione tynki cw i teraz mam pytanie do Was: Czy robicie gładź na tynki cementowe z agregatu? Bo ja własnie się zastawiam. Bo już sam nie wiem jak jest ładniej. Tynki wyszły ładnie, tylko drobna faktura jest na nich, wiadomo jak to na tynkach cw. Jak myślicie zostawić tynk cw i czy robić gładź? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 23.05.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Gdyby Ci sper..li tynki to byś nie miał problemu Ja nie miałem tego problemu od razu wiedziałem że będe robił gładź. Gdybym miał równe to też raczej bym zrobił gładź dlatego że jak zadrapiesz ściane przy tynku CW i za szpachlujesz to wychodzi łata. Jak masz równo zrobione CW to mało gładzi zużyjesz i lepiej jest to zrobić teraz niż jak już zamieszkasz i np. za 2 lata będziesz chciał mieć gładkie ściany i znowu kurzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 24.05.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 gładzie są jeszcze norma jesli chodzi o wykosczenia , poszukaj sobie w necie jak mozna fajnie pomalowac i uwydatnic tynk tradycyjny w kuchni lub przedpokoju .Ja osobiscie wykonując to mam dość plastikowych scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszŁódź 24.05.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 No własnie o to chodzi ze chyba wszyscy robią gładź. U mnie tynki są w miarę gładkie. Sam już nie wiem co robić. Może jeszcze ktoś podpowie? Robicie gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 24.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 może srednia faktura wałka i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszŁódź 28.05.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Tak własnie zaczynam robić ( w kotłowni na próbe ) i na jak do tej pory wychodzi całkiem dobrze. Ale zobaczymy po ostatniej warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 28.05.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 daj zdjęcia jak zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 05.06.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Gdyby Ci sper..li tynki to byś nie miał problemu Ja nie miałem tego problemu od razu wiedziałem że będe robił gładź. Gdybym miał równe to też raczej bym zrobił gładź dlatego że jak zadrapiesz ściane przy tynku CW i za szpachlujesz to wychodzi łata. Jak masz równo zrobione CW to mało gładzi zużyjesz i lepiej jest to zrobić teraz niż jak już zamieszkasz i np. za 2 lata będziesz chciał mieć gładkie ściany i znowu kurzenie... U mnie podobna decyzja, jakie gładzie kłaść na tynk c-w. Tynk równy, "maestro" chce kłaść gipsara, grunt i malowanie. Nie wiem tylko czy sama gładź będzie wystarczjąco twarda?? CZy lepiej użyć jakiegoś finisza?? akryl putz lub coś podobnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 06.06.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 gipsar zawsze był słaby tzn nie za twardy chyba si enic nie zmieniło chcesz twardy to weć cekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts