Mirek_Lewandowski 06.12.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Gryka faktycznie skuteczna jest. Tyle że, o ile mi wiadomo, większość forumowiczów pragnie posiadać ogródek, a nie hodowlę kaszy gryczanej.Rójka guniaka czerwczyka ostatnio jest corocznie, chrabąszcz majowy i kasztanowiec ma rójkę co 4 lata, ale na skutek anomalii pogodowych i diapauzowania (różnie zresztą to jest w różnych rejonach kraju) rójka w różnym nasileniu też prawie co rok. Tak jest u mnie- poza główną rójką (ta w przyszłym roku) co roku wiosną trochę lata. I jaja do gleby składa. Corocznie siać grykę? Zresztą to ziele silnie wyjaławia glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.12.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Oczywiście, że to bez sensu U mnie są te pedraki wszędzie pod trwą i wygląda to nieciekawie, bo żółknie plackowato - widać gdzie buszują najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 07.12.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 A pędraki wyżrą wszystko. Jałowca nie- tego o dziwo nie jadają. jak więc walczyć z pędrakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 07.12.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 A pędraki wyżrą wszystko. Jałowca nie- tego o dziwo nie jadają. jak więc walczyć z pędrakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.12.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Na mojej działce też jest megastado ślimaków. Najgorzej jak po deszczu idzie się nocą alejką i czuje pod nogami jak pękają. Okropność. Próbowałam już wszystkiego, w końcu je polubiłam, bo nie mam innego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.05.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 podnosze wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 13.05.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 A pędraki wyżrą wszystko. Jałowca nie- tego o dziwo nie jadają. A jałowiec to jakiś konkretny ,czy chodzi o wszystkie , płożące i te "stojące"? Mam zamiar z jednej strony posadzić z 10 szt, bo zauważyłam że mocz psa jakoś jałowcom nie szkodzi tak jak thujom, a pędraków u mnie też niestety dostatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 13.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 pędraki są nie do zwalczenia i ja już nie daje im rady. czytałam że można próbować je wyłapać w pułapki z powsadzanych w ziemie kawałków ziemniaków i marchwi. u mnie nie skutkowało nawet nie tknęły ani kawałka za to truskawki podgryzły skutecznie. pod niektórymi krzakami to nawet po 3 sztuki tego dziadostwa znajdowałam. może spróbuje posiać pomiędzy rzędami gryke, zobaczymy czy to coś da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracuś 16.05.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 PIWO !!!!!!!!Małe pojemniczki /wiadereczka po śledziach/ porozkładane w całym ogrodzie -slimaki bezskorupowe je uwielbiają i wpadają całymi stadami. Należy tylko pamiętać o systematycznym czyszczeniu i unicestwianiu /piwo ich nie zabija tylko wabi/powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 16.05.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Słyszałam, że piasek szkodzi ślimakom, przyklei się i nie moze odkleić, podobno ziemia nie szkodzi tak, jak piasek? Słyszał ktoś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts