Dom i ogród w lesie 18.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Nie no ręce opadają! Albo ja czegoś nie rozumiem, albo z niektórymi jest coś nie tak ! Pytanie brzmiało o okno przesuwne? Tak??? Mam takie okno i nie rozumiem dlaczego nie miałabym czegoś nie pochwalić jak jest coś dobre. Gdyby się nie sprawdzało to bym napisała. Powtarzam okno kupowałam w 2007 roku i wtedy to była jedyna firma, która mi takie okno wykonała. Teraz minęło 5 lat i takich firm pewnie teraz jest wiele! Nie wiem. Technologia też pewnie się zmieniła. A jeśli niektórzy doszukują się reklamy to ich sprawa. Za niedługo człowiek napisze, że wybudował dom i jareko i finlandia też doszukają się reklamy. Panowie, skoro tyle lat jesteście w branży, tyle lat na forum, to coś kiepsko z Waszym wzrokiem i dopatrywaniem się reklam. Może tak okularki ? A jak ktoś jest tak rozdrażniony ludźmi to może lepiej zrobić sobie przerwę w pisaniu ??? Pozdrawiam i meliskę na dobranoc polecam, o przepraszam, tu tez pewnie reklama. No to napój z pewnymi liśćmi!- tak może będzie bez reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.07.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ależ pisz sobie ile chcesz. Na temat - nie ma sprawy. Moja ocena to moja sprawa. Ps. Słabo szukałaś /eś bo i 5 lat temu większość firm wykonałaby takie okno nie gorzej. Cieszę się że działa. Szkoda ze u Kosi wyszło inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.07.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Powtarzam okno kupowałam w 2007 roku i wtedy to była jedyna firma, która mi takie okno wykonała. Teraz minęło 5 lat i takich firm pewnie teraz jest wiele! Nie wiem. Technologia też pewnie się zmieniła ha ha ha koleżanko - Oknoplast nie był jedyną firmą produkującą działające HS-y w Rzeczpospolitej Polskiej w lecie 2007 roku - takich firm było sporo bo i HS to nie wymysł VEKI i Oknoplastu Oceniam posty własnie po takich - sorki - marketingowych bzdetach - gdyby nie ta wstawka odebrane byłoby przez nas inaczej I do własnej oceny mam prawo - ponoć mamy DEMOKRACJE choć to najgorszy ustrój z możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 19.07.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jareko ale tu wcale nie chodzi o HS, Dom w lesie twierdzi, że uchylno przesuwnych 5 lat temu nikt nie robił oprócz O. moje pierwsze takie drzwi działają w pełni sprawnie już ok 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.07.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 faktycznie, pomyliłem się pisząc, poprawiać nie ma sensu - HKS o ile dobrze pamiętam, pierwszy montowałem w 1997 roku w Wilanowie czy gdzieś w okolicy - dokładnego adresu nie pamiętam Ale przecież nikt go nie robił do 2007 hi hi hi tylko OKnoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.07.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Koledzy z branży - pytanieFasada aluminiowa w cenie 1.000,- brutto - kto coś takiego robi ? I jakie szyby wstawia ? Może ktoś zna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom i ogród w lesie 19.07.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Być może macie Panowie rację, przepraszam NA PEWNO macie rację! W ogóle wszystko wiecie najlepiej. I oczywiście wiecie lepiej co mi inne firmy, przepraszam sprzedawcy mówili! Każdy twierdził, że okno takie mogą mi zrobić maksymalnie 2,20 - 2,40 szerokości, przy większej szerokości muszę mieć dzielone na trzy lub jakaś rama w poziomo szyb. Dlatego zdecydowałam się na PIERWSZĄ firmę, która mi zagwarantowała że takie zrobi i nic się z nim nie stanie, i tyle. Fakt nie przeszłam wszystkich firm, mój błąd Szkoda, że wcześniej Panów nie poznałam, na pewno uzyskałabym fachową poradę od najlepszych znawców w świecie. Cóż, widać tak miało być ... Jak mi żal ... ( Na szczęście teraz miałam przyjemność poznać kolegów z branży i w razie czego wiem gdzie się zgłosić... Jak się cieszę ) Ach ... Edytowane 19 Lipca 2012 przez Dom i ogród w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.07.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Aż taki sarkazm nie jest potrzebny. Może Ci się tak złożyło, że w salonie O trafiłaś na kogośbardziej rzeczowego niż u innych. Faktem jest, że w Twoich postach powtarzane było przekłamanie, że niby tylko O inikt więcej. A to nie jest prawdą i za sprawianie takiego wrażenia branża nie lubi O. ROzumiem reklamę, ale rzetelność to cnota. Teraz, kiedy są ataki na O za Katowice (bankructwo dilera który zniknął z zaliczkami) to fabryka pisze apele, żeby postępować uczciwie. A w mojej ocenie troche im brakuje do wzoru moralności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.07.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 w katowicach byl taki przypadek? no to ładnie bo w lubinie też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom i ogród w lesie 20.07.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Finlandia co Ty z tą reklamą??? Nie jestem z branży, nie mam zielonego pojęcia co się dzieje z firmą, z której mam okna. Czy ktoś splajtował czy nie. I powiem Ci, że mało mnie to obchodzi. Ja okna mam, napisałam swoje zdanie i tyle. I żadnego przekłamania tu nie ma. Wypisuję się z tej piaskownicy, bo po pierwsze ta dyskusja nie ma dalej sensu, a po drugie nie jest na temat. Nie ma nic wspólnego z oknem przesuwnym. Pozdrawiam kolegę z branży- koleżanka z całkiem innej branży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.07.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Bardzo się cieszymy że napisałaś swoje zdanie. To wskazane i na pewno pomocne wielu osobom. Nie masz się co obrażać za to, że "sprostowaliśmy" pewne marketingowe przekłamania. A co taka wyczulona jesteś na słowo reklama? Ok, może nie "opłacona", ale co by tu nie mówić - takie posty są reklamą. Jakbyś pogrzebała w moich, to zobaczysz ze tez co raz coś zareklamuję, chociaż od dłuższego czasu mocno gryzę się w język zanim coś takiego przepuszczę przez swoje palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.07.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Koledzy z branży - pytanie Fasada aluminiowa w cenie 1.000,- brutto - kto coś takiego robi ? I jakie szyby wstawia ? Może ktoś zna ? to sporo jak za słupowo ryglową http://www.ulibau.eu Pan Krzysztof Uliński właściciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 19.08.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ponieważ mało przyjazna użytkownikowi wyszukiwarka nie pokazała mi tego co bym chciała więc zapytam bo chodzi o przyszłe okno tarasowe przesuwne (w projekcie dziura na te okno/drzwi tarasowe to 260 x 230). Chcę drewniane z niskim progiem i jak wyczytałam tenże próg jest częściowo zagłębiony w podłodze. Teraz pytanie jak sprawić by przy robieniu wylewek zostało poprawnie przygotowane miejsce pod takie przyszłe okno. Po prostu odgrodzić dechą i nie robic wylewki do samego końca a ten brakujący kawałek się wyleje jak już ustawi się ten niski próg tak jak trzeba? Jakoś inaczej bo mi bedzie klawiszowała ta sztukowana wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.08.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Generalnie tak jak mowisz - najprosciej odgrodzic deska. Na etapie wylewek powinnas juz znac wykonawce swoich okien, wiec zapytaj go o wysokosc i glebokosc progu - moze uda sie calosc dopasowac idealnie do przyszlych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 19.08.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie wiem czy dobrze kombinuję,ale zamiast sztukować wylewkę,możesz podeprzeć potem ta druga część wysokiej jakości styrodurem.Ja mam okna(co prawda zwykłą suwankę) podparte na styrodurze(najpierw 5 cm poszerzenia pod oknem) i to jest twarde jak diabli. Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts