RYSZARD 29.03.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Jak interpretować przepis o prawie pierwokupu prze Agencję Rynku Rolnego. Czytam uważnie forum i nie spotkałem się z jednoznaczną odpowiedzią. Według mnie, to Agencja ma prawo pierwokupu w przypadku jeżeli kupujący nie spełnia warunków wynikających z ustawy( rolnik, lub wykształcenie średnie lub wyższe itd.) . Natomiast jeżeli spełniam te warunki to mogę nabywać ziemię rolną bez konieczności zawiadamiania Agencji. Jak jest naprawdę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 19.04.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Wszystko na ten temat znajdziesz tu: http://www.anr.gov.pl/pl/article/483 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 19.04.2004 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Serdecznie dziękuję - wszystko już wiem- jeszcze tylko głowa boli co szykuje się z VAt-em i działka powinna być nasza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts