Yorey 24.05.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ćwiczył to ktoś? I z jakim skutkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 27.05.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 W innym klimacie zdaje to egzamin, u nas za dużo śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 27.05.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 w sensie plastik daje radę, a blachę szlag trafi...? Nie bardzo rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 27.05.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Przy dłuższych odcinkach falują , robią się "fale Dunaju". Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 27.05.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 co rozumiesz przez "dłuższy odcinek"? U mnie max to 7 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 27.05.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Tak na pograniczu. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 27.05.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 OK, tam jest mały daszek - tylko nad garażem, pozostałe odcinki mają do 4mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 28.05.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Największym ich minusem są haki. Wyginają się od naporu śniegu. Z falowaniem się nie spotkałem, robiłem odcinki po 15 mb, jest problem z montażem bo potrzeba do tego z 9 chłopa. Na rynny blacha min 0,7mm, haki co 30 też nie będą przesadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid K 20.05.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Przerabiałam aluminiowe i zdecydowanie odradzam. Miedź wygląda lepiej, ładniej się utlenia i wystarcza na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 20.05.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 mam to gustownie pomalowane, ale jest inny problem - mianowicie cieknie na łączeniach. Zastanawiam się czy rzecz przypadkiem nie wynika z faktu, że toto wszak pracuje w różnych temperaturach, przeco trudno zachować ciągłość izolacji (izolowane to było ponoć jakimś aluminium w paście) - pytanie czy ktoś wie jak i czym to uszczelnić by skasować te przecieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.05.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Najlepiej skręcić na stałe a w miejsce sztucerów zamontować kosze. Wtedy eliminujemy problem rozszerzalności i związane z tym puszczanie zakładów. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.05.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Jak się stosuje tandetne rozwiązania to są problemy. Musisz spytać tego co je montował jak uszczelnić. Chyba dał Ci jakąś gwarancję? Rynny aluminiowe są bardzo dobre np. firmy Prefa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 01.06.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Podepnę się pod temat,bo też coś o rynnach,ale nie chcę śmiecić nowym wątkiem. Panowie pomóżcie,jak się nazywa taki wąż gumowy (?)który można używać tymczasowo w zastępstwie rynien? Szukam na necie i szukam pod różnymi hasłami i nic Mam nadzieję że się ktoś domyśli o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.06.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Gdybyś tak sformułowane pytanie zadał w przedszkolu to może uzyskałbyś odpowiedź. Wąż to rura a rynna to pół rury, chodzi Ci zatem o rynnę czy rurę spustową? Sam jestem ciekaw czy ktoś będzie miał jakieś skojarzenia.:rolleyes:Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 02.06.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Oj sorki,ale blondynka jestem Tak oczywiście,rura spustowa. I od razu przepytałam na tę okoliczność grafikę google-miękka,elastyczna,giętka i nic ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.06.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Przepraszam ale skoro chowasz się za awatorem to tego nie widać. Będzie się nadawać taka karbowana rura od drenażu albo aluminiowa karbowana tzw. "spiro". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.06.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 I wszystko jasne,już wiem czego potrzebuję,dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts