Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ani i Bartka zielony domek - projekt własny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Niestety świeżych zdjęć kuchni póki co brak, ale nareszcie zabraliśmy się za tworzenie galerii zdjęć na ścianie w korytarzu! I to dzięki mojemu Bartkowi:) Sam powiesił wszystkie ramki!

Zaczęło się od inspiracji, przypadkiem trafiłam tutaj http://hearttreehome.com/2011/12/30/how-to-ikea-ribba-frame-gallery-wall/

i zaczęło się... Poszukiwanie i dobieranie ramek okazało się dość trudne, zrezygnowaliśmy z ribby na rzecz ramek z LM - w największe upały w te wakacje byliśmy w Poznaniu i nieklimatyzowanym markecie układaliśmy na podłodze ramki. Asystowały nam pilnie uprzejme Panie z obsługi sklepu:) Oczywiście nie było łatwo, kilka ramek trzeba było domówić, kilka samemu pomalować, ale udało się:)

Poniżej zdjęcie wybranej ściany przed liftingiem:

DSC_2513.JPG

próba generalna:)

DSC_2503.JPG

okazało się, że trochę przeliczyliśmy się z ilością ramek i rozmiarem całej galerii, spontaniczna burza mózgów i wyszło tak:

DSC_2534.JPG

DSC_2528.JPG

DSC_2536.JPG

DSC_2529.JPG

Pozostaje nam wybrać zdjęcia do naszej galerii, a to będzie jeszcze trudniejsze, choć już przyjemniejsze zadanie:) Mamy całe mnóstwo zdjęć z podróży, zdjęć dzieci, więc casting czas zacząć:)

Edytowane przez Ania i Bartek

Nasza męczennica znowu kwitnie! I to razy 4:)

DSC_2495.JPG

DSC_2509.JPG

DSC_2511.JPG

To zdjęcie z wczoraj, dziś górny kwiat się zamknął, a otworzył drugi od góry:) Nie wiem skąd taka specyficzna nazwa tej rośliny, ale kwiaty ma cudne:)

I jeszcze trochę bardziej i mniej jesiennych dekoracji w naszym domku.

DSC_2541.JPG

DSC_2538.JPG

DSC_2543.JPG

DSC_2544.JPG

DSC_2542.JPG

DSC_2522.JPG

DSC_2540.JPG

DSC_2549.JPG

Nasze drzwi to znane już z FM drzwi Vasco - linia Madera.

Spodobały nam się szczeliny wentylacyjne zamiast tulejek i zaoblone krawędzie - :) zabrzmiało jak reklama:)

A listewek wkoło szybek nie mają, w ogóle jest bardzo mało wyczuwalnych, czy widocznych łączeń materiału.

Edytowane przez Ania i Bartek

Podoba mi się pomysł na foto ściane też taką planuję u siebie tylko nie na korytarzu a bardziej miedzy kuchnią a salonem:)

Czekam na wklejenie zdjęc do ramek...mam nadzieję że nam pokażesz jakie wybraliście

Masz może gdzieś zdjecia jak powstawał wasz kominek? Jeśl tak to byłabym wdzięczna o wklejenie ich do galerii bo w dzienniku nic nie znalazłam.

Pozdrawiam:)

Edytowane przez mari180790

mari180790 witam:) Wybieramy zdjęcia, na razie wrzucamy do jednego katalogu, a potem...dobre winko, ogień w kominku i będziemy decydować, które umieścimy w galerii:)

Co do samego kominka - musiałabym poszukać zdjęć, bo kojarzy mi się, że takie mamy, ale gdzie?:)

Jak znajdę, to na pewno pokażę:)

• 2 weeks później...

Witam dziewczyny:)

belgijska pralinka zaglądaj:) zapraszam, a ogród teraz poszarzał, ale za to w domku szykuję już zimowe i świąteczne dekoracje, trochę DIY, staram się, nie wychodzi mi tak pięknie, jak na zdjęciach czy blogach naprawdę zdolnych kobitek...no ale zawsze to DIY:)

Ana. dziękuję:) A Stonewood w salonie do kolor ten środkowy, chyba beż? wymiar naszych płytek to 15x90cm Użytkuje się je dobrze, ten kolor, bo jasniejszy gorzej. Jeśli macie małe szybkie dzieci, to może się zdarzyć, że potkną się o wystającą 0,5-1 mm ponad sąsiednie płytkę:) Naszym się to zdarzało:) Może to kwestia ułożenia, może samych płytek, nie są idealnie równe, a kanty mają dość ostre. Ale jesteśmy z nich zadowoleni:)

pozdrawiam!