Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ani i Bartka zielony domek - projekt własny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

azalka76 dziękuję:) Przestrzeń owszem jest, ale - ponieważ zaczynaliśmy od zupełnie gołej działki po przekształceniu z rolnej - nadal jest łysawo:) A marzy mi się przytulny ogród, wśród wysokich drzew, żebym mogła zasłonić się od sąsiadów i drogi:) W tej chwili mało u nas intymności...ale wszystko przed nami!

Proszę bardzo - zdjęcia robione dzisiaj - nie jest to jej najatrakcyjniejszy czas, ale już widać, że lawenda wypuszcza świeże gałązki.

Niestety uroku nie dodaje jej również wspomnienie po naszym trawniku, zmarnowanym przez pędraki:(

DSC_1364.JPG

DSC_1400.JPG

A to pan "nędza i rozpacz", czyli kiedyś byłem pięknym trawnikiem...(uwaga, drastyczne zdjęcia!)

DSC_1365.JPG

DSC_1366.JPG

strefa odkrywkowa...nie pokazuję co pod nią się rusza...grrrr....:(

DSC_1367.JPG

DSC_1374.JPG

W następnym poście będzie ładniej:)

Aniu a czym tniecie lawendę ... mi ręce opadły po ścięciu jednego krzewu a u Ciebie taka ilość tak pięknie ostrzyżona ... podpowiedz technikę bo mam tych krzaków jeszcze kilka do ścięcia ... zastanawiam się nad małym nożem akumulatorowym ... bo zarówno przy wrzosach jak i lawendzie jet co ciąć ... i zwykły sekatorek to porażka ... pędrakowej imprezy pod trawnikiem bardzo współczuje :(

mugatka Bartek przycina lawendę, zajmuje mu to 1-2 wieczory, używa sekatora, idzie mu to sprawnie, choć faktycznie ilość jest oszałamiająca, bo ja do dziś nie uporałam się z pocięciem wysuszonych kwiatów na drobniejsze, do woreczków

Jeśli są akumulatorkowe, to z pewnością będzie lżej.

• 2 months później...

Zaniedbuję FM zupełnie! Codzienność pochłania nas bez reszty:) Ale zdążę jeszcze od czasu do czasu pomanewrować przy oknach, dekoracjach...

A w dodatku latem nasz taras nareszcie nabrał wyrazu - mamy meble!

DSC_1663.JPG

fakt, elewacja nadal nie dokończona...może w przyszłym roku się uda?

DSC_1669.JPG

DSC_1670.JPG

DSC_1673.JPG

DSC_1664.JPG

DSC_1657.JPG

DSC_1466%2B%282%29.JPG

• 2 months później...