Ania i Bartek 10.08.2014 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Wg mnie to zbyt duże ryzyko, ale to moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 10.08.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Znajomi mieli podobny problem, krótko skosili trawę, potem zrobili dość głęboką wertykulację i dopiero wtedy zlali to jakąś chemią i na to obfite podlewanie. Robili to chyba w maju, na razie nie widać nic niepokojącego. Pozdrawiam i życzę wyzbycia się tego świństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.08.2014 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Dzięki, my ciągle czekamy na deszcz. A deszczu zupełnie nie widać Za to larwy tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.08.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dziękuję za obszerną odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 11.08.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Pięknie wygląda ta lawenda wzdłuż drogi. Domek oczywiście również śliczny. Zazdroszczę nieco przestrzeni na działce, której u mnie niestety się nie uświadczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 11.08.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 azalka76 dziękuję Przestrzeń owszem jest, ale - ponieważ zaczynaliśmy od zupełnie gołej działki po przekształceniu z rolnej - nadal jest łysawo:) A marzy mi się przytulny ogród, wśród wysokich drzew, żebym mogła zasłonić się od sąsiadów i drogi:) W tej chwili mało u nas intymności...ale wszystko przed nami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.08.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Aniu twoja lawenda zapiera dech w piersiach, przecudna:jawdrop::jawdrop::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 14.08.2014 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Dziękuję reni. U nas co prawda już po lawendowych żniwach, część zbiorów rozdana, z części zrobiłam cud miód lawendowy, a resztę powkładam do woreczków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.08.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 mozesz wkleić fotkę jak ona wyglada po przycięciu, ja robię 4 podejscie do lawendy, chętnie zobaczę ja po scięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 14.08.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Proszę bardzo - zdjęcia robione dzisiaj - nie jest to jej najatrakcyjniejszy czas, ale już widać, że lawenda wypuszcza świeże gałązki. Niestety uroku nie dodaje jej również wspomnienie po naszym trawniku, zmarnowanym przez pędraki:( A to pan "nędza i rozpacz", czyli kiedyś byłem pięknym trawnikiem...(uwaga, drastyczne zdjęcia!) strefa odkrywkowa...nie pokazuję co pod nią się rusza...grrrr.... W następnym poście będzie ładniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 14.08.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Sierpniową porą - fragmenty naszego ogrodu od południowej strony domu uchował się krzaczek lawendy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 15.08.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Aniu a czym tniecie lawendę ... mi ręce opadły po ścięciu jednego krzewu a u Ciebie taka ilość tak pięknie ostrzyżona ... podpowiedz technikę bo mam tych krzaków jeszcze kilka do ścięcia ... zastanawiam się nad małym nożem akumulatorowym ... bo zarówno przy wrzosach jak i lawendzie jet co ciąć ... i zwykły sekatorek to porażka ... pędrakowej imprezy pod trawnikiem bardzo współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 15.08.2014 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 mugatka Bartek przycina lawendę, zajmuje mu to 1-2 wieczory, używa sekatora, idzie mu to sprawnie, choć faktycznie ilość jest oszałamiająca, bo ja do dziś nie uporałam się z pocięciem wysuszonych kwiatów na drobniejsze, do woreczkówJeśli są akumulatorkowe, to z pewnością będzie lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.08.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Ania a ty to byś chciała mieć wszystko piękne:lol: no niestety, choć ja nie mam ani trawy ani lawendy:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 15.08.2014 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Ania a ty to byś chciała mieć wszystko piękne:lol: no niestety, choć ja nie mam ani trawy ani lawendy:lol2::lol2: ale i tak kocham nasz domek i ogród, nawet z pędrakami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 30.10.2014 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zaniedbuję FM zupełnie! Codzienność pochłania nas bez reszty:) Ale zdążę jeszcze od czasu do czasu pomanewrować przy oknach, dekoracjach... A w dodatku latem nasz taras nareszcie nabrał wyrazu - mamy meble! fakt, elewacja nadal nie dokończona...może w przyszłym roku się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 30.10.2014 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 31.10.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Piękny, przytulny dom i lawenda zapierająca dech w piersiach. Ale najbardziej urzekają zmieniające się wraz z porami roku Twoje własnoręcznie wykonane dekoracje. Pozdrawiam serdecznie i będę zagladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 31.10.2014 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 fafulja dziękuję i zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.01.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Aniu wspaniale u Was! Aż chce się na kawkę wprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts