frykas 25.05.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Do czego mógłbym wykorzystać popiół z CO?Mam na myśli do jakichś celów w ogrodzie lub przy małych remontach. Mam już uzbierane ponad 10 worków tego, a nie chcę bez sensu się pozbywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 25.05.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 popiół z co, ale z czego ten popiół? Spalasz węgiel, drewno, kalosze, plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykas 25.05.2012 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Około 80% węgiel i 20 % drewnoPopiół wychodzi raczej pylisty ale jest też trochę takiego żużlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 25.05.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 no to zostaje tylko kosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykas 26.05.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Trochę bez sensu, no bo specjalnie go nie wyrzucałem do kosza, tylko odkładałem do worków, z tą myślą że się go jakoś wykorzysta. A można go uzyć do uzupełnienia, wyrównania takiej niecki w ogrodzie? Generalnie rośnie tam trawnik. Rok temu były obfite deszcze i akurat była potrzeba żeby tamtędy przejechał samochód ciężarowy z ładunkiem. Rozjechał darń i powstała taka dolina. Myślę żeby wykopać darń w tym miejscu, uzupełnić popiołem, przysypać ziemią i darnią żeby była równość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.05.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 A dlaczego właśnie popiołem ? Piachu nie masz? Stary, ty jesteś szczęśliwy człowiek ! Wiesz ilu ludzi marzy o tym by mieć taki dupny problem !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 27.05.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Trochę bez sensu, no bo specjalnie go nie wyrzucałem do kosza, tylko odkładałem do worków, z tą myślą że się go jakoś wykorzysta. A można go uzyć do uzupełnienia, wyrównania takiej niecki w ogrodzie? Generalnie rośnie tam trawnik. Rok temu były obfite deszcze i akurat była potrzeba żeby tamtędy przejechał samochód ciężarowy z ładunkiem. Rozjechał darń i powstała taka dolina. Myślę żeby wykopać darń w tym miejscu, uzupełnić popiołem, przysypać ziemią i darnią żeby była równość. popiół się nie zagęści, zrobi ci się błoto i dupa. Takie rzeczy to tylko piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldekor 29.05.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Zakwasi też glebę.Popiół z węgla zawiera dużo siarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts