Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odbarwiona klamka - prosze o opinię osób znających się na rzeczy

Recommended Posts

Witam serdecznie, przepraszam że zadaje jako 1 post na tym forum od razu pytanie, aczkolwiek mam nadzieję że ktoś z uczestników znających się na takich rzeczach będzie mógł mi udzielić rzeczowej odpowiedzi, za co z góry dziękuję.

Otóż, posiadam drzwi nieznanej mi marki, w mieszkaniu jakie wynajmuje, niestety nie wiem kiedy też były wstawiane, czy długo przed moim zamieszkaniem czy też nie. Aczkolwiek ja tu mieszkam już prawie 2 lata. Proszę mi powiedzieć, czy jest możliwe by w tym czasie doszło do odbarwienia klamki? Ja niestety nie pamiętam jak było na początku, a mój błąd że nie sporządziłem protokołu odbioru mieszkania z fotografiami. Dodam że klamka jest odbarwiona względem oprawy równomiernie po obu stronach drzwi zarówno w środku jak i wewnątrz (cała łącznie z miejscami gdzie się jej nawet nie dotyka), jest to mieszkanie w bloku, więc drzwi nie są wystawione na bezpośrednie warunki atmosferyczne. Nie stosowałem nigdy żadnych detergentów w stosunku do drzwi tylko od "wielkiego dzwona" drzwi przecierałem zwykłą lekko wilgotną szmatką z kurzu, a klamka normalnie używana. Czy ona definitywnie mogła taka być od początku i coś takiego nie mogło się stać od zwykłego użytkowania, a jeśli nie była to co mogło wpłynąć na to że się odbarwiła? Czy może to być jakaś wada lakieru, sposobu położenia go lub zabezpieczenia? Czy jest to w ogóle możliwe? Zarówno klamka jak i jej oprawa są metalowe, aczkolwiek to dwa oddzielne elementy to zakładam że każdy był lakierowany z osobna. Załączam zdjęcia tego jak to wygląda, jeśli to pomogłoby w odpowiedzi.

Pozdrawiam,

A.Kowalski

w środku.jpg

na zewnątrz.jpg

Edytowane przez shinok

Witam

Klameczka wygląda na dość tani produkt, Ty jesteś posiadaczem mieszkanie 2 lata i to już okres w którym taki produkt poprzez normalne użytkowanie może zmienić nieco kolor. Widziałem klamki w dużo gorszym stanie po pół roku więc nie ma co płakać :)

NOWA KLAMKA - bardzo proszę wygląda jak Twoja, skoro przeszkadza Ci odbarwienie kup nową.

Pozdrawiam

Hehe, jak zobaczyłem fotkę to przyszła mi do głowy cena ok 9zł. Jak widaćw aukcji z ceną trafiłem :)

Właściciel mieszkania szuka powodów do nieoddania kaucji? SPokojnie, tu nawet skrzydło wygląda na warte 200-300zł. Maksymalna taniocha.