ferdydurke 25.05.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam, Otrzymalem odmowe przylaczenia do sieci gazowej ze wzgledow ekonomicznych - do gazu mam okolo 90 metrow.Bardzo by mi zalezalo jednak aby to przylacze miec wiec zapytalem sie milej pani w gazowni czy istnieje mozliwosc wspolfinansowania takiego przylacza - tzn ze ja place za jakis procent inwestycji (inwestycja w butle oraz ogrzewanie LPG by mnie pewnie wynioslo podobnie, wiec dlaczego by nie...). Dostalem odpowiedz ze takiej mozliwosci nie ma. Czy mozna jeszcze cos w takiej sytuacji zrobic czy moze teraz nie mam wyjscia i powinienem stawiac butle i czekac na "lepsze czasy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 27.05.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Olej buraków ,niech łaski nie robią.Załóż powietrzną pompę ciepła.Zapłacisz mniej co za kotłownię ze zbiornikiem LPG i piecem a ogrzejesz taniej.Chyba ,że myślisz o instalacji zbiornika za złotówkę i cenie 3.50za litr gazu,to gratuluje wtedy rachunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdydurke 27.05.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Ale z tego co wiem powietrzna pompa ciepla przestaje pracowac przy niskich temperaturach i i tak trzeba wtedy czyms innym dogrzewac? Wiec instalacja gazowa w taki czy inny sposob chyba bylaby konieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 29.05.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Bzdura.NIe jest potrzebna instalacja gazowa przy powietrznej pompie.Jest cały wątek o powietrznych ,wejdz i poczytaj.Jak masz gaz w granicy robisz gaz (choć jest na forum kolega Arturo ,który ma gaz w granicy i robi powietrzną pompę ciepła i mogę CIę zapewnić,że to nie żaden sprzedawca ,tylko wieloletni forumowicz)jak nie masz gazu możesz robić spokojnie powietrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts