Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oprawa hermetyczna led 12V - pytanie

Recommended Posts

200W mocy mniej więcej 100-150cm od mokrej twarzy.

Spróbuj coś takiego na sucho i wtedy zdecyduj o montażu takiej mocy.

Wg mnie opalisz sobie brwi, ale może o to właśnie chodzi.

A ja cały czas myślałem, że ich nie montuje się obok siebie, tylko rozmieszcza po całym pomieszczeniu.

http://www.dekoratornia.info.pl/wp-content/uploads/2009/09/lazienka_jasna.jpg

Poza tym to raczej miłe kiedy po wyjściu spod prysznica ciepełko spływa nam po plecach.

Problem 4x50 watów i opalanie brwi wystąpi tylko jeśli zamontuje wokół lustra.

No to jest prawdziwe mistrzostwo świata. Myśl tygodnia, a może i miesiąca. Wiercenie otworu pod śrubę do zamocowania przewodu PE porównać do wiercenia w mikrofalówce.

Jeśli oprawa lub urządzenie które przerobisz po swojemu ulegnie uszkodzeniu lub zauważysz w nim jakieś wady, np łuszczący się po paru dniach chrom itd, pójdziesz do sklepu reklamować je i żądać wymiany na wolne od wad?

Czy tobie jak dziecku trzeba tłumaczyć, nie baw się zapałkami, bo w nocy się posikasz? Głębszego tłumaczenia zagrożeń i konsekwencji tego co robisz Twoja płytka wyobraźnia i tak nie pojmie

Czy tobie jak dziecku trzeba tłumaczyć, nie baw się zapałkami, bo w nocy się posikasz?

Moje wyrazy współczucia z powodu ciężkiego dzieciństwa.

Głębszego tłumaczenia zagrożeń i konsekwencji tego co robisz Twoja płytka wyobraźnia i tak nie pojmie

Może kup sobie dwie oprawki na żarówki mr 16 jednana 12V drugą na 230V i znajdź różnicę, a wtedy pogadamy.

Ja w pierwszym rzędzie poprawiłbym te jednakowe zdjęcia. Różnic nie widzę.

Bo ich porostu nie ma. Czasami napis jest nieczytelny i ciężko sprawdzić zwykłemu użytkownikowi na jakie napięcie ma halogen.

Gniazda są tylko w wersji na 230V.

Edytowane przez dendrytus

No to zdawało mi się, że halogenki na 230V to raczej GU10. Producenci wyszli jednak naprzeciw potrzebom i produkują również na takie same jakie idą do 12V.

GU10 12V

http://allegro.pl/zarowka-gu10-25-led-smd-red-czerwona-3-3w-12v-35w-i2351366993.html

Rozumiem że zdjęcia z tego wątku celowo wkleiłeś identyczne?

Oczywiście.

Nie chciało mi się szukać zdjęć przedstawiających, to samo ale różniących się opisem

Ale nie wszystkie oprawy.

Gdyby tak było to producent by o tym poinformował i autor wątku nie zakładałby tego wątku.

Producent jest chińczykiem, nie zna ani polskiego ani naszych przepisów.

Dystrybutor oprócz oprawek halogenowych, sprowadza również wibratory i maszynki do robienia baniek dla dzieci.

A każdy jeden poradnik jest tyle samo warty co jego autor.

Jakoś do tej pory nie doczekałem się żadnego poradnika twojego autorstwa, a przydałby się w końcu jakiś.

Może zacznij od naprawianie swojej elektrody i pousuwasz mądrości jednego z "ekspertów" sprowadzonych osobiście do walki ze maną.

Poszukaj a znajdziesz.

Edytowane przez dendrytus

Producent jest chińczykiem, nie zna ani polskiego ani naszych przepisów.

Ale elektryk między Odrą a Bugiem zna.

Ponadto autor wątku w tytułowym poście o niczym takim nie pisał.

Więc Twe zdanie to nic innego jak dorabianie ideologii do potencjalnie groźnej "rady" Twego autorstwa.

• 1 month później...

witam

mam sufit podwieszany -2 warstwy farmacela - na nie będzie wsypany granulat wełny lub celulozy

w małej łazience założyliśmy 4 ledy

najbardziej mnie martwi mnie możliwość pożaru

czy te oprawki led12v wystarczy zabezpieczyć np mufami od kanalizy?

czy niezbędne są jakieś hermetyczne obudowy-mówie o obudowie nad płytami

zaczynam myśleć teraz o obudowie płytą farmacela nad płytami[coś w stylu domków]