miki121 26.05.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam... Ostatnimi czasy wielu klientów decyduje się na ogrzewanie podłogowe a po wylaniu posadzki czeka aż ta wyschnie Wpadłem na pomysł który mógłby ułatwić suszenie posadzek w okresie wiosenno - jesiennym Właśnie skończyłem robić pierwszy taki "wynalazek". Pompka jest mobilna i podpinana do instalacji przy pomocy szybkozłączek i wtyczki do gniazda. Pompa ma wydajność do 6,2kW i zakres temperaturowy od + 16 do + 32 stopni celsjusza.. Po obliczeniach kosztów suszenia jastychów w 230m2 domu jednorodzinnego w okresie od początku do końca kwietnia ( ok. 21 dni ) pompa zużyła 340kW prądu - więc koszt wysuszenia był raczej mały ( ok. 240zł. ). Zostało tylko najważniejsze pytanie Za jaką cenę można wypożyczać taką pompę np. na jeden miesiąc... Pytanie do klientów jaka cena wydaje im się rozsądna za wypożyczenia takiego urządzenia Ja wyliczyłem wstępny koszt na poziomie 480zł. netto plus koszt ewentualnego dowozu i montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts