Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z aranżacją kuchni

Mersinka

Recommended Posts

Moze ktoś bedzie chetny mi pomóc z znalezieniu optymalnego rozwiązania dla tej kuchni, połączonej z salonem.

Kuchnia i przyłącza sa po prawej stronie, ta wnęka jest na lodówkę. Wydaje mi się, że troszkę oddziela jednak kuchnie od salonu. Chciamalabym ja urządzić nowocześnie, ma być, piekarnik i mikrofala zabudowane w słupku lub obok siebie, zlew jednokomorowy podwieszany, płyta elektryczna i zmywarka, okap podszafkowy.

/niewidoczny/

Chciałabym też, zeby był stół ale raczej nie taki wolnostojący tylko np ukryty w jakimś półwyspie, barku nie wiem ... tak, żeby można było go wysunąć jak bedą goście. Ewentualnie wolnostojący, jednak wówczas chyba będzie za mało blatu roboczego....

Czy możecie mi pomóc jak to ogarnąć? Mi się wydaje, że tu jest tylko jedna opcja a pewnie osoby z doświadczeniem, będę mogły wymyśleć coś fajniejszego. Czy myslicie, ze warto coś robić pod oknem? Czy jest sens robić przejśćie między kuchnią a salonem czy wystarczy to przejście boczne przez przedpokój? Bardzo mi się podobają szklane ściany ale w tym przypadku nie widzę takiej opcji, żeby taką zrobić :-( i zeby np można było ją przesunąć. Będę wdzięczna za sugestie.

16766_szkic.jpg