blackman57 26.05.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam, nie znalazłem wystarczających informacji na tym forum, więc pozwoliłem sobie założyć nowy temat. Planuje wykorzystać wnęke w moim domu i przerobić ją na szafę na ubrania. Wymyśliłem sobie drzwi przesuwne(2 częsciowe od podłogi do sufitu), jednak trafiłem właśnie na problem sufitu który jest podwieszany z płyt kartonowo gipsowych. Czy jest jakiś inny sposób montażu takich drzwi? Wymiary wnęki: szerokość 133 cm głębokość 53 cmwysokość 253 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weles 27.05.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam Podwieszany sufit z płyty karton gips nie stanowi problemu.Można zastosować kołki do takich płyt.Tor górny utrzymuje drzwi w pionie cały ciężar spoczywa na torze dolnym.W razie dalszych obaw można zastosować profile aluminiowe do płyty o grubości 10mm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts