JK2010 26.05.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Kilku majstrów powiedziało mi, że jak tanio budować to dom typu stodoła. Czyli cztery ściany bez żadnych załamań, wykuszy itp, dach dwuspadowy. Czy to prawda?Znacie jakieś fajne projekty typu stodoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.05.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 ad1)Ziemianka jest tańsza.ad2)Znamy, ale to chyba Ty masz w niej zamieszkać, więc musisz sam zdecydować czego chcesz w środku i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 27.05.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Wiem, czego chcę, ale do tej pory nie znalazłem odpowiedniego projektu. Więc jeśli coś macie na oku , będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.05.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 To jak wiesz co chcesz,a nie ma gotowca to zostaje Ci zamówić projekt u architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 27.05.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 przejrzyj wątek dom za 200 tysięcy - tam zdaje się było kilka inspiracji i ludzie z podpowiedziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 27.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Jeżeli Ty - wiedząc jaki chcesz program użytkowy, ile masz osób w rodzinie i czy ma być parter/strych/poddasze użytkowe, nie trafiasz na stosowny projekt, to nie licz na jasnowidzenie forumowiczów i podsunięcie idealnego gotowca. Dawaj chociaż ze dwa zdania, co i jak. Ogólnie majstry mają rację - prostota konstrukcji = niższe koszty. p.s. Taniej byłoby chyba parterowy z płaskim dachem, ale stosunkowo niewiele planów zagospodarowania dopuszcza takie rozwiązanie, stąd wybór "stodół" jako najprostszych z dachem 30-45 stopni. Edytowane 27 Maja 2012 przez bowess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts