Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w ustawieniu C.W.U na sterowniku FW100

tren90

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Mam pytanko:

Chodzi mi o C.W.U

Mam np ustawione 45 stopni na sterowniku FW100 od godziny 7:00 do 20:00 i zawsze jest tak, że rano jest faktycznie ciepła woda a jak wracam np z pracy i sprawdzam na sterowniku w INFO to jest napisane że żądana temperatura to 45 a aktualna 20 - dlaczego piec nie dogrzewa ? ja bym chciał żeby ta temperatura cały czas była w granicach 40 stopni - jak to ustawić ?

Wiem, że woda z biegiem czasu się wychładza ale jak np spadnie o 10 stopni to powinna od razu nagrzewać a tu spadło o 20-25 stopni a piec się nie włącza - chyba,że spuszczę full wody tej niby 20 -stopniowej to wtedy nagrzewa co z tym zrobić ???????

Ps. Sytuacja np z dziś rana:

Jako że wstaje w niedziele dość wcześnie to mam ustawione żeby piec nagrzał mi wodę od godziny 6:00 do temperatury 40 stopni, wstaje o 6:45 i chce się umyć a tu woda zimna - sprawdzam temperaturę a tam 20 stopni - dopiero jak spuszczę z 10-20 litrów wody piec się załączył i dopiero nagrzewa do tych 40 stopni.

Ustawione mam tak że w sobotę od 23:00 ma ustawione 30 stopni, wiec w nocy powinien utrzymywać mi temperaturę 30 stopni a rano tylko dogrzać o 10 stopni - jak to ustawić żeby było dobrze - proszę o pomoc bo motam się z tym już długo metoda prób i błędów i dalej nic - może coś w menu serwisowym coś trzeba ustawić ?

Proszę o pomoc

Temperaturę na zasilaniu mam 50stopni

Bardzo proszę o pomoc