interona 27.05.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Co sądzicie o takich drzwiach zewnętrznych: z dużym przeszkleniem w ramie drewnianej? Czy ktoś rozważa coś takiego albo już użytkuje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.05.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 W Niemczech, Holandi itp to głównie, właśnie takie przeszklone drzwi stosują. Nie przeszkadza im, że widać kurtki, buty itp w przedpokoju. Poza tym nie muszą się tak zabezpieczać przed włamaniem, 1 zamek + duża szyba i drzwi gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 28.05.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) To kwestia twardych faktów (statystyki policyjne), ale także i mentalności, ale może i u nas jedno i drugie powoli zacznie się zmieniać? Bardzo liczę na opinie użytkowników, przede mną taka właśnie drzwiowa decyzja ..... Edytowane 28 Maja 2012 przez interona literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.05.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Przeciwwskazań nie ma, ale jest tradycja.Dlatego rzadko można spotkać takie drzwi.Poza tym cały przemysł stolarki budowlanej rozpisuje się o tym jakiej to klasy antywłamaniowej produkuje się drzwi, choć każdy wie że najczęściej złodzieje wchodzą przez taras lub inne okno. Więc co za różnica którędy wejdzie złodziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.05.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Tego typu drzwi to najcieplejsza konstrukcja.Żeby uniknąć podglądania można zastosować np. szkło ornamentowe , które zasłoni przestrzeń wewnątrz za drzwiami.Do tego szyba klasy P4A + solidne okucia + zamek patentowy + alarm i masz komplet o chrakterystyce antywłamaniowej.Trochę to kosztuje ale komfort na całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 28.05.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Dziękuję za opinie, postanowiłam. Drzwi będą przeszklone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 19.07.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) No i drzwi zamówione Będą przeszklone, dąb, od Urzędowskiego, ładnie doświetlą wnętrze, muszę jeszcze znaleźć jakieś klamkowe rozwiązanie, Urzędowski ma tu zbyt tradycyjne propozycje jak na mój gust. Przy okazji stwierdziłam, że na forum częściej narzekamy, rzadziej chwalimy. By zaradzić tym proporcjom, chcę tu mocno polecić forumowego Finlandię. A w zasadzie to duet z żoną. Miłe było zaskoczenie, gdy odkryłam, że mój sprzedawca okien stoi za forumowymy wpisami Fina Salon profesjonalny, Finlandia lubi/lubią doedukować klienta i pomóc w podjęciu racjonalnej decyzji. Bardzo taktownie, bez narzucania rozwiązań. Dobry kontakt, komunikatywne i zaangażowane istoty. Z okien jestem b. zadowolona, chętnie wróciłam po drzwi. Podziwiam etos pracy i polecam! Edytowane 19 Lipca 2012 przez interona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.07.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 No i drzwi zamówione Będą przeszklone, dąb, od Urzędowskiego, ładnie doświetlą wnętrze, muszę jeszcze znaleźć jakieś klamkowe rozwiązanie, Urzędowski ma tu zbyt tradycyjne propozycje jak na mój gust. Przy okazji stwierdziłam, że na forum częściej narzekamy, rzadziej chwalimy. By zaradzić tym proporcjom, chcę tu mocno polecić forumowego Finlandię. A w zasadzie to duet z żoną. Miłe było zaskoczenie, gdy odkryłam, że mój sprzedawca okien stoi za forumowymy wpisami Fina Salon profesjonalny, Finlandia lubi/lubią doedukować klienta i pomóc w podjęciu racjonalnej decyzji. Bardzo taktownie, bez narzucania rozwiązań. Dobry kontakt, komunikatywne i zaangażowane istoty. Z okien jestem b. zadowolona, chętnie wróciłam po drzwi. Podziwiam etos pracy i polecam! Finlandia chwalą Was P.S a co do narzekania to jest to jeden z elementów wzrostu PKB Jak się już wzbogacimy to niebędziemy narzekać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.07.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Tak tak, już wczoraj widziałem, ale zabrakło sygnału by przesłać podziękowania Dziękujemy:D Cieszę się, że całość wyszła przy okazji. No i teraz już nie mam możliwości, by dać plamę oj dyscyplinują takie posty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 20.07.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 oj dyscyplinują takie posty... Dyscyplina to jest chyba faktycznie jedna z fundamentalnych rzeczy ... A ja szukam od wczoraj sprzedawców uchwytu kwadratowego 50-60cm do drzwi. Chyba jednak pójdę w tym kierunku. Gdyby ktoś miał ciekawe namiary, podzielcie się proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 21.01.2013 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 No i pojawiły się takie drzwi, jakie chciałam. Przeszklone, wpuszczające do wnętrza dużo światła, lekkie. Załączam zdjęcie. Finlandia & Co., jeszcze raz Wam dziękuję! bardzo przyjemna współpraca i takiż efekt. Zdecydowałam się na zwykłą klamkę, nie pochwyt. Chyba nie wygląda źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.01.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 drzwi poświęcone więc nie ma co się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 21.01.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Rany, Witek86, napisz chociaż, czy wg Ciebie ładne czy nie zamiast analizować ich duchową kondycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.01.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Rany, Witek86, napisz chociaż, czy wg Ciebie ładne czy nie zamiast analizować ich duchową kondycję mają się mi podobać czy Tobie? z tego co widzę to Ci się podobają więc zamawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 21.01.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Jak podobają Ci się to kupuj. Uważam że trzeba realizować swoje pomysły i jakoś wyróżniać się z tłumu, a to jak to się komu będzie podobało to wg mnie nie ma znaczenia.Osobiście uważam że wygląda to całkiem nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 21.01.2013 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ale ja nie zastanawiam się, ja JUŻ JE KUPIŁAM to moje zdjęcie oczywiście, że mi się podobają ale co szkodzi zapytać innych o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.01.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Drzwi jak drzwi - to nie dzieło sztuki. Machnij fotę całej elewacji i zobaczymy czy trafiłaś w design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.01.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ale ja nie zastanawiam się, ja JUŻ JE KUPIŁAM to moje zdjęcie oczywiście, że mi się podobają ale co szkodzi zapytać innych o opinie To mi się podobają(zawsze można będzie za komplement miejscówek w wawie znaleźć haha:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.01.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Drzwi jak drzwi - to nie dzieło sztuki. Machnij fotę całej elewacji i zobaczymy czy trafiłaś w design Myślę że właśnie tu trafiłeś w sedno. Drzwi wyrwane z kontekstu mogą być takie sobie. W swoim otoczeniu zyskują. Wczoraj przeglądałem katalog firmy Internorm- mają parę zdjęć z podobnych realizacji, ale u nich zabrakło odwagi dla zastosowania przeszklonego skrzydła (są tylko wielkie płaskie, pełne płyty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.01.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 P4 dałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts