Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne maksymalnie przeszklone - warto?

Recommended Posts

Charlie, masz rację! 100% racji! Ja też chciałam prostokątny szyld....... tylko... chyba do tego modelu takiego szyldu nie znalazłam w katalogu ... a poza tym dostałam potem klamkę w prezencie... wiesz, trochę trudno odkręcić ... trzeba żyć z niespełnionymi standardami ;-) Wklejam zdjęcie całości w scenerii jesiennej i zimowej. Mnie się efekt całości podoba, lubię szkło, ale każdy ma jakiegoś bzika ;-) pozdrawiam!

DSC_0121maly.jpgDSC_0131.jpg, DSC_0133.jpg

Charlie, masz rację! 100% racji! Ja też chciałam prostokątny szyld....... tylko... chyba do tego modelu takiego szyldu nie znalazłam w katalogu ... a poza tym dostałam potem klamkę w prezencie... wiesz, trochę trudno odkręcić ... trzeba żyć z niespełnionymi standardami ;-) Wklejam zdjęcie całości w scenerii jesiennej i zimowej. Mnie się efekt całości podoba, lubię szkło, ale każdy ma jakiegoś bzika ;-) pozdrawiam!

[ATTACH=CONFIG]164080[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164081[/ATTACH], [ATTACH=CONFIG]164082[/ATTACH]

REWELA dom.

Jesteś babka z klasą - po domu już widać !

Pozdrawiam

Lizus :) I w dodatku barbarzyńca, bo to kartki przeciw ptakom :D

A całkiem poważnie może powiesz co to jest, bo i ja jestem ciekawy: wewnątrz pakietu szybowego, na tafli ESG, wymiar ok 1mm średnicy i ok 10 mm długości

cos.JPG

SZPLIT czyli odłamek/odprysk szkła powstały po złamaniu szkła i wtopiony w jego powierzchnię po procesie hartowania. Nie do naprawy.Szkło bezwzględnie podlega wymianie - 100% podstawy do skutecznej reklamacji. Jak się będą chcieli wyłgać w mailu czy podczas oględzin, że nie jest widoczne z 60 cm czy większej ( nie wiem jaki tam mają odległości w swoich normach zakładowych - mówię o producencie tego szkła ) to zadzwoń do mnie w trakcie oględzin to Ci coś powiem ( tylko odejdź na bok, żeby Cię nikt nie słyszał a tym bardziej nia chwal się do kogo dryndasz :) ) Do zgłoszenia zrób jeszcze fotę z większej odległości uprzednio zaznaczając czarnym mazakiem kółko wokół szplita zaznaczając zasieczkami i wartościowo odległości w mm od obu najbliższych krawędzi. Mówiąc wprost napisz cyfry na szkle. Nie zapomnij spisać z ramki dystansowej wszystko co jest tam napisane i podaj rozmiar szyby.

Szkło pewnie umyli ale przed tym powinni "strzelić" powierzchnię sprężonym powietrzem.

Pozdrawiam

P.S gdyby to było nie hartowane szkło to w przyszłości walnij mocno pięścią ( nie młotkiem :) ) w szybę na jego wysokości to odpadnie i wyląduje na ramce dystansowej.

Normy tego producenta znasz /znałeś:) Też zakładam że nie powinno być problemu z uznaniem sprawy przez hutę szkła, bo jak Ci uznają to i producent wymieni ale jakiś jednoprocentowy cień niepewności jest z tą "wzrokową oceną jakości szyb".

Pewnie że sobie żartuję z tymi kartkami, bo w sumie to wydaje mi się że ich tam nie było.. ale mogę się mylić :)

A tak w ogóle przepraszam za OT :)

Interona, hej hej ...:rolleyes:.. ja właśnie wczoraj zamówiłam takie drzwi szklane bez tego bocznego naświetlenia . Ale poza tym będą takie same jak Twoje - obustronny złoty dąb bo takie mam okna. Drzwi zastapią stare drzwi wejściowe na górę nad garażem. Do tej pory były tam drzwi do połowy drewniane a od połowy w górę szklane. Teraz będą całe szklane .....:wiggle:... i juz nie mogę się doczekać.....ale muszę miesiąc poczekać aż się zrobią......poczekam, poczekam.... i mam nadzieję, że efekt będzie taki jak u Ciebie, chociaż to nie będą drzwi frontowe domu....:p..... ale doskonale doświetlą wnętrza góry nad garażem.