Maggie 29.03.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Droga Redakcjo, jako, że panie na forum są licznie reprezentowane, postuluję uwzględnienie żeńskich form gramatycznych. Dziwnie mi się czyta teksty: Ewunia/Anna/Maggie napisał] albo: Ostatnio odwiedziłeś nas ... To po prostu nie po polsku! A chyba Redakcja powinna stać na straży poprawności języka i dawać dobry przykład ! Proponuję: Marysia/Jasio napisał(a) itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.03.2004 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Maggi , to nie REDAKCJA, to głupi komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 30.03.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Albo: "osobnik zalogowany jako Marysia/Jasio napisał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.03.2004 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Maggi , to nie REDAKCJA, to głupi komputer No przecież wiem, że to takie oprogramowanie, a nie pan Redaktor za każdym razem wklepujący tekst w klawiaturkę . Ale ktoś tym programem i forum administruje i pewne komunikaty mógłby zmodyfikować, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 30.03.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 nie ma szans, można by dopisać w tym skrypcie, który generuje odpowiedź jedną linijkę kodu, żeby gdy nick kończy się na literę 'a' wyświetlało się "napisała" a w przeciwnym wypadku "napisał", ale jest kilka nicków męskich kończących się na "a".Np.Che-GuevaraSyn RafałaAleksandryta pozatym:Kasiorek gosiekjuż by skrypt zaliczył jako rodzaj męski A może wystarczy wstawić "pisze" zamiast "napisał" i będzie po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.03.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Kiedyś proponowałem by sam uzytkownik określił w swoim profilu płeć http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=13831&highlight=p+e%E6(i sam na wstępie "dałem ciała" za co ponownie przepraszam Alantę) Wówczas program b. łatwo mógłby wygenerować odpowiedni zapis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts