mnowak355 27.05.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 WitamWiem że temat może mało budowlany ale chciałbym zapytać czy ktoś nie orientuje się ile procent podniesie mi ubezpieczyciel składkę za OC jeśli zgłoszę szkodę. Miałem drobną stłuczkę i zastanawiam sie czy nie pokryć naprawy z własnej kieszeni żeby nie stracić zniżek.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.05.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Z tego co wiem, to zależy od ubezpieczyciela. Standardowo chyba traci się 10% zniżek. Nie masz tego w OWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 28.05.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Nie rób tego! Drobna naprawa przy kolizji to później 20 tyś zł w ASO (poszkodowany ma prawo naprawiać gdzie chce, do tego auto zastępcze na czas naprawy). A niech jeszcze poszkodowanego dziwnie głowa rozboli po tym zdarzeniu. Nie będziesz chciał tego płacić z własnej kieszeni. Zresztą po to płacisz to OC, by w takiej sytuacji grzecznie przeprosić i podać nr polisy.W przyszłym roku zamiast 500 zł zapłacisz 550zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts