Stulp 27.05.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam.Jak w temacie.Tak się zastanawiam gdzie umieścić przewody wentylacji mechanicznej.Chciałbym to raczej:"narzucić" wykonawcy.Brak sufitu podwieszanego, oraz niechęć do skrzynek rozdzielczych w stropie pomiędzy parterem i poddaszem powoduje, że wymyśliłem sobie,że umieszczę przewody Uniflex lub Ventiflex (na razie o tych myślę) w pustakach stropu Teriva.Zastanawiam się czy jest to dobre rozwiązanie i czy dodatkowo nie zapianowywać tych przewodów pianką poliuretanową w trakcie montażu?Potem przewody mam zamiar puścić na poddasze w ścianach i otynkować.Czy to ma prawo działać, czy też popełniam jakiś błąd w założeniach??Czy jest ktoś z forum zainteresowany wyceną WM z montażem w Zgierzu woj: Łódzkie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 27.05.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 niechęć do skrzynek rozdzielczych w stropie pomiędzy parterem i poddaszem powoduje' date=' że wymyśliłem sobie,że umieszczę przewody Uniflex lub Ventiflex (na razie o tych myślę) w pustakach stropu Teriva.[/quote'] jeśli lubisz utrudniać sobie życie to spoko, też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 27.05.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Uniflexplus+ w pustakach stropu Teriva wcale nie jest to takie łatwe - rozwalisz pustaki i będziesz płakał ( proponuję wszystko ułożyć na stropie w warstwie wylewki - Uniflexplus 63 spokojnie się zmieści w 10 cm [ 5 cm styropian + 5 cm jastrych] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 28.05.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Panowie.Dziękuję ślicznie za informacje, że to nie jest łatwe.Natomiast pytam czy są jakieś techniczne przeciwskazania do takiego rozprowadzenia przewodów, czy też nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 29.05.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Da się zrobić. Technicznie- z punktu widzenia wentylacji- nie widzę problemów. Do rozważenia kwestie dodatkowej izolacji/otuliny, w wypadku kiedy przewody wentylacyjne będą nad pomieszczeniami słabiej ogrzewanymi [np. garaż] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 29.05.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Dziękuję.Dokładnie o to mi chodziło - o ewentualne przeciwwskazania z punktu widzenia wentylacji.Żaden przewód nie będzie szedł nad pomieszczeniami słabiej ogrzewanymi, a mimo to zamierzam je dodatkowo otulić warstwą pianki w garach.Czy jest ktoś z forum zainteresowany wyceną WM z montażem w Zgierzu woj: Łódzkie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 29.05.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 COMAIR jest zawsze zainteresowany więcej szczegółów proszę na priva lub mailem na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts