lukmac 27.05.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam To jest mój pierwszy post na forum - witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość. Jakiś czas temu kupiłem mieszkanie. W dużym pokoju mam płyty kartonowo gipsowe. Na płytach mam nałożoną: - farbę zółtą - gładź szpachlową (białe, sypkie, jak przejadę ręką to kurzy się i rękę mam białą) - farbę fioletową (da się myć, szmata nie barwi się) - gładź szpachlową (taka sama jak powyższa) - farbę pomarańczową - farbę fioletową W niektórych miejscach mam dziury wypełnione gipsem (szare i twarde - podejrzewa że gips). Dwie górne farby schodziły praktycznie same, to je zdrapałem. Jak zdrapałem je to w niektórych miejscach odpadła gładź i ukazała się kolejna warstwa farby. Zastanawiam się co powinienem zdrapać ? Czy zejść do farby zółtej ? Narazie zdzieram drugą farbę fioletową. Jeśli zejdę do zółtej to będę musiał także zeszlifować gips wypełniający dziury. Czym można szlifować gips ? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek77 27.05.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Zeskrob wszystko co odłazi, resztę zagruntuj, po szpachluj i pomaluj. Gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 27.05.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 jak powyzej tylko dobrze zagruntuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukmac 30.05.2012 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Zeskrob wszystko co odłazi, resztę zagruntuj, po szpachluj i pomaluj. Gotowe Rozumiem że dla pewności powinienem zerwać wszystko aż do płyty kartonowo gipsowej ? Czy dopuszczalne jest w ogóle kładzenie gładzi na farbę lateksową ? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 01.06.2012 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 nie ma zasad ani szkoły jest tylko życie wątpie zebys zdrapał farbe z g-k jak jest dobrze pomalowany,pozdrapuj co sie da , co odpada ,dobrze zagruntuj najlepiej z wodą na pierwszy raz może coś zacznie puchnąc i jeszcze zejdzie , i potem gruntem i gipsuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts