Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Emmy dom do remontu *** realizacja marzeń a rzeczywistość ;)

Recommended Posts

Piękna baza do malowania :yes:.

Witam się :welcome:. I zostaję bo coś czuję, że będzie pięknie :).

I Yokasta :) Ale miło - witaaaam!

I już jestem spokojna o moje wnętrza, bo w tak zacnym gronie nie zginę. I mam prośbę: doradzajcie, wybijajcie z głowy głupie pomysły, sugerujcie i podsuwajcie rozwiązania, wrzucajcie fotki - za wszystkie będę wdzięczna i za wszystkie z góry dziękuję! Daję Wam pole do popisu ;) - prawie 60m parteru do urządzenia: salon + jadalnia + kuchnia :)

Edytowane przez Emma M.

• Odpowiedzi 447
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Bardzo często goszczę w Waszych domach, podziwiam i podglądam.

Ponieważ widzę, że Emma urządzi dom trochę w moim stylu, pozwolę sobie dołączyć kilka zdjęć, może pomogą jej w podjęciu decyzji.

Mnie też sie podobają jasne kuchnie, ale w końcu zrobiłam drewnianą, aby stanowiła jakąś całość z jadalnią i salonem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości

Witam Damarel :) Wielkie dzięki za życzenia i fotki!

Ja właściwie mam wnętrza w tym stylu - urządzane dokładnie 6 lat temu. I bardzo, bardzo , wręcz desperacko chcę już uciec od ciemnych podłóg (mam merbau, a w nowym będzie dąb) i ciemnych mebli. Chcę raczej tak:

interior-design.jpgdo jadalni - galeria obok okna! Rewelacyjny pomysł.jpg205336064230303404_TC0NYSio_c.jpg

No i nigdy więcej, przyrzekam solennie, (głównie sobie), nie będzie w moim domu ściany w kolorze mexican chili o rustykalnej strukturze. Never ever! :no: Taką mam teraz:

IMG_3061.jpg Moim usprawiedliwieniem niech będzie fakt, że ściana ta powstała 6 lat temu - wtedy było to "trendy", ale teraz już się jej chyba nie da obronić :sick:

Witam:-) no kawał roboty macie już z głowy, będę podglądać bo my lada chwila będziemy na tym samym etapie. I też mamy skarbonkę bez dna :-D ale i tak ją kocham.

Bardzo fajnie się u ciebie zapowiada.

Dziękuję pięknie i :welcome:

O matko jedyna!!! U mnie fajnie?!:oops: Dziękuję! Ja podglądam Twoje siedlisko przecudne i zawsze z zachwytu wyjść nie mogę! Witaj!!! :D:D:D

Edytowane przez Emma M.

To i ja się przywitam, bo sądząc po inspiracjach będzie co oglądać :)

Meble kuchenne mają moim zdaniem duży potencjał. Po przemalowaniu na biało powinny nabrać lekkości i będziesz mogła poszaleć z dodatkami. Czekam z niecierpliwością na ich przemianę :)

O witam serdecznie! Ja tak często do Ciebie zaglądałam..., jest mi niezmiernie miło, że jesteś! Zapraszam! :D

Meble potencjał mają, to fakt, są dobrej jakości, mają ładne frezy, wymienię tylko uchwyty. Opór żywej materii czyt. męża, będzie najtrudniejszy do pokonania, ale urabiam, urabiam, fotki podsuwam ;)

Kasia_1982

Ja też się witam I również kibicuję wszelkim zmianom, bo sama u siebie też już parę poczyniłam

Kasia

:welcome: liczę więc na podpowiedzi doświadczonej koleżanki!

karolek59

Witam się u Ciebie

Ciekawie się zapowiada będę kibicować

Myślę że musisz popracować nad małżonkiem i przemalować kuchnie wtedy twoje inspirację zamienią sie w realny obraz

Witam Karolka, oby tylko się udało! Pocieszam się myślą, że ta moja kuchnia będzie nieco schowana (zaraz wrzucę rzut ;) )i np. z salonu mebli widać nie będzie ;)

Ilona Agata

Witam trafiłam przypadkiem i zostanę na dłużej, bo zapowiada się bardzo ciekawie

tym bardziej, że będziemy niemal sąsiadkami

Ilonko, bardzo się cieszę, że trafiłaś do mnie - witaj! A sąsiadka z jakiej części POZ?

Edytowane przez Emma M.

Witam się u Ciebie http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-655448.gif

Zaczęłam podglądać i chyba już zostanę :) zapowiadają się fajny domek z ciepłym klimatem. Macie super gąszcz za oknem :D

Kuchnia bardzo ładna i z potencjałem jeżeli rzeczywiście tylko kolor Ci się znudził to każdy stolarz powinien bez problemu przemalować fronty ;) szkoda pozbywać się porządnych mebelków.

Witam się u Ciebie http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-655448.gif

Zaczęłam podglądać i chyba już zostanę :) zapowiadają się fajny domek z ciepłym klimatem. Macie super gąszcz za oknem :D

Kuchnia bardzo ładna i z potencjałem jeżeli rzeczywiście tylko kolor Ci się znudził to każdy stolarz powinien bez problemu przemalować fronty ;) szkoda pozbywać się porządnych mebelków.

Witam autorkę jednego z moich ulubionych wątków! http://emotikona.pl/emotikony/pic/papa.gif

Mam nadzieję, że rozgościsz się na dłużej - serdecznie zapraszam! :D Gąszcz....hmmm, pewnie go nieco przytniemy, a narazie nie będziemy inwestować w ogród, dopóki nie skończymu budowy tarasu i nie zrobimy nowej elewacji. Więc pewnie do jesieni będzie dżungla ;)

Witam autorkę jednego z moich ulubionych wątków! http://emotikona.pl/emotikony/pic/papa.gif

Ojej aż się zarumieniłam :oops: a mój wątek ostatnio przysycha, nic się na budowie nie dzieje to i nie ma co pokazywać.

Z ogrodem planujemy tak samo. Na razie powstała ogólna koncepcja a realizacja pewnie najwcześniej w przyszłym roku :) ale wolałabym taką dżunglę niż moje łyse pole i błocisko ;) Będę kibicować Twoim postępom bo U Ciebie chyba prace idą pełną parą :)

Ojej aż się zarumieniłam :oops: a mój wątek ostatnio przysycha, nic się na budowie nie dzieje to i nie ma co pokazywać.

Z ogrodem planujemy tak samo. Na razie powstała ogólna koncepcja a realizacja pewnie najwcześniej w przyszłym roku :) ale wolałabym taką dżunglę niż moje łyse pole i błocisko ;) Będę kibicować Twoim postępom bo U Ciebie chyba prace idą pełną parą :)

Ja do tej dżungli to się już nawet boję wchodzić, kto wie, co tam w niej siedzi! ;)

Prace pełną parą mówisz...Ech, nie taką pełną :no: czekamy na urzędową decyzję - zgodę na rozbudowę, a to nam wstrzymuje przebudowę wejścia, ganku i dobudowę tarasu. Bez tego nie wykończymy schodów i korytarza :(

A prace remontowe trwają już od późnej jesieni 2011, więc tempo wcale nie jest imponujące. W środę będą już kładzione płytki w kuchni, pierwszy oficjalny symbol rozpoczęcia wykończeniówki:wave:

Edytowane przez Emma M.