nicol21 11.06.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 witam w sferze gruntownego remontu! zapowiada sie ciekawie i widze ze idziecie jak burza!powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 12.06.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Magdusia! No witam! Cichutko powiem: nareszcie!!! BIEL, wiem, pamiętam! Zajrzę wieczorkiem i wrzucę więcej fotek - jeśli czas pozwoli. Miłego dnia! Acha: odpowiadam na pytanie o płytki łazienkowe: nie są to niestety, ku mojemu wielkiemu żalowi płytki Le Rable Impronty, ale bardzo do nich zbliżone Stella Polcolorit. Uważam, że równie efektowne Edytowane 12 Czerwca 2012 przez Emma M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 12.06.2012 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 witam w sferze gruntownego remontu! zapowiada sie ciekawie i widze ze idziecie jak burza!powodzenia Burza z piorunami Nicol Zapraszam jak najczęściej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 12.06.2012 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 to są płytki łazienkowe - udało mi sie nareszcie załadować fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.06.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ooo, ciekawe:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.06.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ciekawe jak będą wyglądały na większej powierzchni i bardzo fajna wanna no to czekamy na efekty z takim tempem to już pewnie niedługo zobaczymy tą łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 12.06.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ciekawe jak będą wyglądały na większej powierzchni i bardzo fajna wanna no to czekamy na efekty z takim tempem to już pewnie niedługo zobaczymy tą łazienkę Ja też czekam z niecierpliwością! W piątek zaczyna się podłoga w łazience Info dla pytających mnie o gres w kuchni: to płytki z Atlas Concorde, Milestone Canyon, lappato. Dzisiaj na budowę nie dotarłam, utknęłam w strefie kibica i na występie Oceany mecz - niepowtarzalne emocje, atmosfera niezwykła! Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 13.06.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 witaj Emmo - właścicielko mojego ulubionego imienia widzę ,ze duzo się dzieje u Ciebie i wszystko idzie w dość dobrym kierunku jeżeli chodzi o kuchnię to ja powiem inaczej niz moje poprzedniczki - uważaj z malowaniem ! jezeli to kuchnia drewniana ( jakie drewno ? ) to widac gołym okiem ze opita bejcami....idealnie gładka.....to nie jest szafka z mdf-u jak u Kasi i aby taka szafkę pomalować powinnaś zdjąc z niej wszystkie powłoki lakiernicze.....dodatkowo jezeli jest to szafka debowa to może żółknąc- nawet jeżeli drewno będzie surowe.......moim zdaniem do stylu jaki Tobie się podoba ( na moje oko taki amerykański) ta kuchnia powinna byc perfekcyjnie wykończona a to znaczy ze szafki muszą byc ładnie pomalowane.......albo oddaj je do lakierni i wtedy jest szansa ze będą pieknie białe albo wymien fronty na białe- to może okazać się cenowo podobne ......ja nie malowałabym sama ;/ kuchnia mogła tez zostac w takim kolorze w jakim jest i blasku mogłas jej dodac malujac ściany na jasny kolor i robiąc jasne kafle na podłodze....te wydają mi się ciut za ciemne do tej kuchni...tzn mogą byc ale nie bedzie kontrastu, na zmiane kanap przyjdzie jeszcze czas teraz naważniejsza jest dobra baza i jezeli jest kasa to inne niezbędne meble.....powiem Ci ze moja kolażanka mając podobną sofę skusiła się na wymiane mebli - z rudych na ecri produkowanych u mnie w firmie......i efekt jest całkiem fajny...nie wyszło mega wiejsko ale tak lekko , elegancko...jasne ze nawet zwykły ektorp z ikea byłby lepszy niz sofa skórzana ale nie jest zle ....tak więc sofami się nie przejmuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 13.06.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) witaj Emmo - właścicielko mojego ulubionego imienia widzę ,ze duzo się dzieje u Ciebie i wszystko idzie w dość dobrym kierunku jeżeli chodzi o kuchnię to ja powiem inaczej niz moje poprzedniczki - uważaj z malowaniem ! jezeli to kuchnia drewniana ( jakie drewno ? ) to widac gołym okiem ze opita bejcami....idealnie gładka.....to nie jest szafka z mdf-u jak u Kasi i aby taka szafkę pomalować powinnaś zdjąc z niej wszystkie powłoki lakiernicze.....dodatkowo jezeli jest to szafka debowa to może żółknąc- nawet jeżeli drewno będzie surowe.......moim zdaniem do stylu jaki Tobie się podoba ( na moje oko taki amerykański) ta kuchnia powinna byc perfekcyjnie wykończona a to znaczy ze szafki muszą byc ładnie pomalowane.......albo oddaj je do lakierni i wtedy jest szansa ze będą pieknie białe albo wymien fronty na białe- to może okazać się cenowo podobne ......ja nie malowałabym sama ;/ kuchnia mogła tez zostac w takim kolorze w jakim jest i blasku mogłas jej dodac malujac ściany na jasny kolor i robiąc jasne kafle na podłodze....te wydają mi się ciut za ciemne do tej kuchni...tzn mogą byc ale nie bedzie kontrastu, na zmiane kanap przyjdzie jeszcze czas teraz naważniejsza jest dobra baza i jezeli jest kasa to inne niezbędne meble.....powiem Ci ze moja kolażanka mając podobną sofę skusiła się na wymiane mebli - z rudych na ecri produkowanych u mnie w firmie......i efekt jest całkiem fajny...nie wyszło mega wiejsko ale tak lekko , elegancko...jasne ze nawet zwykły ektorp z ikea byłby lepszy niz sofa skórzana ale nie jest zle ....tak więc sofami się nie przejmuj w skrócie... Betib! Witam serdecznie! ja nie malowałabym sama ;/ - Beti - ja też nie mam zamiaru , bo jeśli już okaże się, że zgoda Małza na przemalowanie będzie, to meble wędrują do naszego zaprzyjaźnionego stolarza i on już będzie wiedział, co i jak zrobić. A jeszcze może się okazać, że mieszkanie sprzedamy wraz z tymi meblami i problem rozwiąże się sam - po prostu kupię nowe, białe mebelki! zwykły ektorp z ikea byłby lepszy niz sofa skórzana ale nie jest zle ....tak więc sofami się nie przejmuj Wiesz, może i byłby lepszy ale ten mój zestaw jest mega praktyczny, skóra mimo naprawdę intensywnego używania nadal jest miękka i jaśniutka, meble są baaardzo wygodne. Przy dziecku skórzane meble to wygoda... ile ja soczków , kaszek i zupek rozlanych z niej wycierałam! I nie ma śladu! A narysowane przez moje dziecię długopisem kwiatki na fotelu zmyłam...cifem! Niemniej jednak baaaaardzo Ci dziekuje za rady! Edytowane 14 Czerwca 2012 przez Emma M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.06.2012 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 EmmaWitam się i ja Zapowiada się ciekawie , piękne inspiracje,super plany już wprowadzane w życie . Także będę podglądać Widzę że problem kuchni może się rozwiązać razem ze sprzedażą mieszkania, także czekamy na rozwój akcji. Wszystko inne ładnie dopasujesz, bo widzę że wiesz czego chcesz a to najważniejsze. Czekam z niecierpliwością na dalsze postępy i inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.06.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Jestem Nadrobiłam zaległości i...widzę podobne klimaty do moich preferencji. Macie wspaniałe postępy prac i tempo niesamowite!! Parter bardzo ładny i funkcjonalny. Białym mebelokom kuchennym mówię jak najbardziej TAK. Mam nadzieję że uda Wam się sprzedać mieszkanko z mebelkami i zakupisz sobie nowe. Jeżeli wypoczynek jest wygodny - nie wymieniaj go! Jest ok, klimat pomieszczenia to nie tylko sofa. Myślę że naprawdę da się go dobrze dopasować do pomieszczenia. Ciekawa jestem kolejnych postępów prac i już czekam na nowe fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 15.06.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) Admete i Channel8 - witam Was jak najserdeczniej! Miło, że jesteście, cieszę się bardzo! Uff....przejrzałam już tyle wątków w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie: białe meble w kuchni - jeśli nie IKEA - to co? Mąż został urobiony na tyle, że zapadła decyzja o sprzedaży (ewent. może wynajęciu) mieszkania wraz meblami, a co za tym idzie - O ZAKUPIE NOWYCH MEBLI KUCHENNYCH! będą białe! Co Wy na to? To się nazywa siła perswazji, hmmm? (zwana również siłą perwersji, haha! ) Chcemy się przeprowadzić jak najszybciej, więc raczej odpada zamawianie mebli u stolarza. Musimy wykorzystać gotowe, a ja nie wiem, jakie firmy brać pod uwagę? Jak myślicie - Ikea jest ok? Nie mam ani jednego mebla z Ikei... ale kuchnia Lidingo wydaje się być ładna. I znowu "zagwozdka"! A tymczasem na budowie: słabo tu widać, ale cały salon ma już listwy przysufitowe! dotarły listwy do górnej łazienki, będą ozdabiały górną krawędź płytek ściennych:a to jest okładzina ścienna do kuchni, ceramiczna, cienka, o pięknej fakturze i delikatnym połysku, uwielbiam! i zestawienie kolorów do kuchni http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Edytowane 15 Czerwca 2012 przez Emma M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 15.06.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Emma http://emoty.blox.pl/resource/Great.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/Great.gif skoro małżonek urobiony to teraz tylko znaleźć wymarzona kuchnie i do dzieła a nie możesz poszukać stolarza? który zrobi wam taką jaka chcecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 15.06.2012 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Cześć Karola!... ale na meble u dobrego stolarza pewnie się długo czeka, prawda...? Wolę coś gotowego, bo tak chyba będzie poprostu najszybciej...?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.06.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 oooo, jakie dobre wieści:wiggle:I jakie piękne postępy:wiggle: A co to ta "okładzina"? To płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 16.06.2012 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Emma - IKEA jest ok (siostra ma, użytkuje i sobie chwali). Ja kupiłam meble wolsztyńskie (montaż w poniedziałek) ale czekałam prawie 7 tygodni. Zdradź co to za białe listwy przy sufitowe i gdzie je zakupiłaś? Są bardzo ładne i takowych poszukuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 16.06.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 podczytuje, a dzis witam sie oficjalnie zapowiada sie fajnie, zdecydowanie moje klimaty:rolleyes: pozwolisz, ze bede podgladac widziałam u Sylwii, że pytasz o listwy mardomu. ja takie posiadam, wzór taki se, ale zmuszona bylam wziac grubsze ze wzgledu na zostawiona dylatacje. u nas dodatkowo malowane, ale sa fajne, a cene maja jeszcze fajniejsza Lidingo stoi tez u mnie i oko cieszy. dla mnie byla to najlepsza wykonczeniowa decyzja. za te cene naprawde warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.06.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 też zapytam o cyt:" okładzina ścienna do kuchni, ceramiczna, cienka, o pięknej fakturze i delikatnym połysku..." >? co to takiego Listwy sufitowe PIĘKNE cieszę się razem z Tobą że będziesz miała nowe mebelki do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 18.06.2012 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) oooo, jakie dobre wieści:wiggle: I jakie piękne postępy:wiggle: A co to ta "okładzina"? To płytki? Okładziną nazwał to konsultant w salonie - są to płytki, ale bardzo cienkie 4,8mm A postępy właśnie wyhamowały, wczoraj okazało się, że glazurnik zaliczył mega wpadkę. 4 płytki, akurat przy wejściu, położył niezgodnie z wzorem , a pozostałe,(nawet te kupione na zapas) pociął na wykończenia brzegów podłog - wszystkie! Bo chciał wzór dopasować! Nie wierzyłam własnym oczom ! ... No więc zanim kolejne, zamówione już płytki dojadą z Włoch (2 tyg.), to w łazienkowej podłodze, przy wejściu będzie dziura :/ ale efekt mi się i tak bardzo podoba - fotki z telefonu, więc jakość średnia Edytowane 18 Czerwca 2012 przez Emma M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 18.06.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 podczytuje, a dzis witam sie oficjalnie zapowiada sie fajnie, zdecydowanie moje klimaty:rolleyes: pozwolisz, ze bede podgladac widziałam u Sylwii, że pytasz o listwy mardomu. ja takie posiadam, wzór taki se, ale zmuszona bylam wziac grubsze ze wzgledu na zostawiona dylatacje. u nas dodatkowo malowane, ale sa fajne, a cene maja jeszcze fajniejsza Lidingo stoi tez u mnie i oko cieszy. dla mnie byla to najlepsza wykonczeniowa decyzja. za te cene naprawde warto. Dzięki Editg. I witam jak najserdeczniej Zwiedziłam w weekend sporo salonów mebli kuchennych, mam mętlik w głowie i listę ciekawych mebli... zobaczymy Mugatko - ściana w kuchni to cienkie płytki 4,8mm - ATLAS CONCORDE seria Spark Linea Jasmine. Delikatne i pięęękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts