KC15 27.05.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam, Mam wylany chudy beton na podłodze parteru.Przyszła pora na wylewki. I pojawił sie problem. Wiem ze powinna najlepiej pójsc papa termozgrzewalna, ale niestety przespałem temat i mam juz rozprowadzoną całą instalacje wod-kan i co po podłodze i zabawa z ogniem stwarza duze zagrozenie instalacji (w niektórych miejscach jest niemozliwa) Czy ktoś miał podobny problem? Jak to rozwiazać. Koszty mają znaczenie ale wiem równiez ze izolacja przeciwwodna wylewki jest bardzo wazna. Z góry dziękuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubek 28.05.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 A to masz podłogę poniżej poziomu gruntu? Jak masz wyżej to na co izolacja przeciwwodna? Wystarczy zwykła folia pod styropian by uniknąć zaciągania wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 28.05.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam, Mam wylany chudy beton na podłodze parteru. Przyszła pora na wylewki. I pojawił sie problem. Wiem ze powinna najlepiej pójsc papa termozgrzewalna, ale niestety przespałem temat i mam juz rozprowadzoną całą instalacje wod-kan i co po podłodze i zabawa z ogniem stwarza duze zagrozenie instalacji (w niektórych miejscach jest niemozliwa) Czy ktoś miał podobny problem? Jak to rozwiazać. Koszty mają znaczenie ale wiem równiez ze izolacja przeciwwodna wylewki jest bardzo wazna. Z góry dziękuje, http://www.icmarket.pl/izohan-ekofolia-wysokocisn-2skl-kgopak-p-3153.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KC15 28.05.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 http://www.icmarket.pl/izohan-ekofolia-wysokocisn-2skl-kgopak-p-3153.html Hmm - wyglada ciekawie. Ale jak wspomnialem koszty też się liczą, a tutaj widze zuzycie na poziomie 4kg na m2. 25kg kosztuje 240PLN. Z opakowania zrobię 7-8 metrow, co na 100m2 daje koszt około 3000złotych. Chyba jednak za drogo to wychodzi jak dla mnie. Niemniej jednak dziekuje za podpowiedź. I jeszcze jedno pytanie, jakbym zrobił pape termozgrzewalną a w newralgicznych miejscach uzył tego to nie bedzie się gryżć z papą? na zasadzie ze dociągne papę w pobliże instalacji a do samej instalacji i pod posmaruje tym preparatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KC15 28.05.2012 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 A to masz podłogę poniżej poziomu gruntu? Jak masz wyżej to na co izolacja przeciwwodna? Wystarczy zwykła folia pod styropian by uniknąć zaciągania wilgoci. Nie mam poniżej poziomu gruntu. Ale nie jest tez podniesione. Grunt jest mniej wiecej do poziomu zero przed wylewkami. Pytanie czy folia rzeczywiście na 100% zapobiegnie podciąganiu wilgoci z gruntu? Jak wiem to na forum zdania są podzielone. Niechciałbym musieć póxniej tego naprawiać po położeniu podłog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubek 28.05.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Zdania są podzielone bo jedni się boją, inni próbują zarobić bądź starają się przekonać, że zrobili dobrze. Rób jak chcesz. Folia w zupełności wystarczy. Jak się boisz to możesz zrobić coś lepszego ale czy nie lepiej to wydać na coś innego?Powiem tak: nie widziałem jeszcze domu, w którym folia nie dałaby rady wilgoci. Co więcej. Jeden dom stał zalany do wysokości pierwszej wylewki a podłogi suche. W drugim pękła rura od wody pod pomieszczeniem pod pierwszą wylewką. Woda wychodziła na zewnątrz przez dziurę w fundamencie ale nic nie poszło do pomieszczenia a była dziura (rura osłonowa) i tylko styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 28.05.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hmm - wyglada ciekawie. Ale jak wspomnialem koszty też się liczą, a tutaj widze zuzycie na poziomie 4kg na m2. 25kg kosztuje 240PLN. Z opakowania zrobię 7-8 metrow, co na 100m2 daje koszt około 3000złotych. Chyba jednak za drogo to wychodzi jak dla mnie. Niemniej jednak dziekuje za podpowiedź. I jeszcze jedno pytanie, jakbym zrobił pape termozgrzewalną a w newralgicznych miejscach uzył tego to nie bedzie się gryżć z papą? na zasadzie ze dociągne papę w pobliże instalacji a do samej instalacji i pod posmaruje tym preparatem? Tańszy Izohan WM lub coś na mineralnym: http://www.icmarket.pl/quickmix-mineralna-zaprawa-uszczelniajaca-p-17785.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 31.05.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Nie mam poniżej poziomu gruntu. Ale nie jest tez podniesione. Grunt jest mniej wiecej do poziomu zero przed wylewkami. Pytanie czy folia rzeczywiście na 100% zapobiegnie podciąganiu wilgoci z gruntu? Jak wiem to na forum zdania są podzielone. Niechciałbym musieć póxniej tego naprawiać po położeniu podłog Spkojnie- folia wystarczy - nie idź w szaleństwo i nie zakładaj mega czarnych scenariuszy. Tym tokiem rozumienia lepiej wybudowac bunkier bo nóż tajfun przejdzie w okolicy........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts