rostocker 28.05.2012 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) WitamMam następujący problem. Od 2 tygodni woda w toalecie, brodziku oraz umywalce strasznie wolno spływa. W toalecie woda podchodzi pod deskę i spływa po 10-15 sekundach. W umywalce czasami spływa normalnie a czasami zostaje w niej na kilka minut lub dłużej natomiast w brodziku gdzie mam odpływ liniowy woda spływa bardzo wolno, dopiero jak wykręcę sitko woda spływa. Próbowałem przepychać sprężyną (wchodzi ładnie cała nie napotykając po drodze na żadne przeszkody), udrażniać wodą pod ciśnieniem i nic. Po włożeniu końcówki myjki do sedesu w którym woda podchodzi po deskę i włączeniu sprężarki toaleta opróżnia się od razu, a woda nie podnosi się. Po wyjęciu myjki i wciśnięciu spłuczki woda znów podchodzi pod deskę i po 10-15 sek spływa. Obok łazienki mam pomieszczenie w którym jest jeszcze jedna toaleta i sedes (toaleta sąsiaduje przez ścianę z kabiną). Tam nie ma żadnego problemu ze spłukiwaniem, podobnie w zlewie w kuchni. Dom jest nowy, wprowadziliśmy się ok roku temu i nigdy nic się nie działo. Z przydomową oczyszczalnią ścieków też raczej wszystko w porządku. Zasięgałem opinii kilku hydraulików i niestety nikt nie ma pomysłu. Mówią, że może źle zrobione są spadki w łazience ale z drugiej strony twierdzą, że to niemożliwe, biorąc pod uwagę fakt, że przez rok nic się nie działo. Proszę po pomoc. Edytowane 28 Maja 2012 przez rostocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts