happygirl1984 28.05.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) Wrzucam rysunek kotłowni. Chcielibyśmy dobrać jakiś dobry kocioł na ekogroszek i drewno. Może ktoś doradzi ile miejsca powinniśmy zarezerwować na taki kocioł, jak go ustawić i JAKI WYBRAĆ bo mamy mętlik w głowie. Wiem, że będzie pod górkę. Czy warto robić instalację grawitacyjną dla samego drewna? Co zamiast grawitacji na wypadek braku prądu, co się zdarza dość często? Pomóżcie, bo czas nagli. Z góry dziękuję.kotlownia cad.zip Edytowane 28 Maja 2012 przez happygirl1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 28.05.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Można wybrać kotły z palnikiem wzdłuż konstrukcji. Polecić mogę konstrukcję Sztoker lub OPAL-uni Możesz napisać do mnie na priva swojego maila. Odpiszę i poczekam jak mi te szkice doślesz.Odrysuję, co można zrobić. Napisz jak duża jest powierzchnia użytkowa do ogrzania, jak to jest docieplone.Jak chcesz przepalać drewnem, to raczej układ grawitacyjny - zawsze najbezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 28.05.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Szkice załączyłam, mogę ew wrzucić pilk CAD. Dom ma 180 m2 powierzchni do ogrzania, na razie nie jest ocieplony ale docelowo będzie 15 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 28.05.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Szkice sobie ściągnę tutaj z forum, proszę, abyś jednak podała na priva maila kontaktowego.Tam odeślę przykład ustawienia plus jakieś przykładowe zdjęcie. W swojej galerii na forum mam już sporo fotek i jest kłopot, jak musze szukać czegoś istotnego wśród jednorazowo robionych rysunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 31.05.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Jesteśmy już po kilku wycenach i wahamy się między: Defro AKM II 22 kWDefro AKM Uni 22 kWSAS ECO 23 KW Jeśli ktoś ma doświadczenia zarówno pozytywne jak i negatywne, to proszę o wpisy, które pomogą nam w podjęciu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts