snekker39 28.05.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam, po cieżkim boju z dekarzami można powiedzeć że skonczyłem dach a do Was prośba o ocenę, z góry dziękuje i pozdrawiam Z@K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.05.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Folia na deskowaniu to niezbyt dobre rozwiązanie. Dość nisko opuszczone rynny świadczą o niezbyt poprawnym wykonaniu okapu. Linie dachówek trochę uciekają. Ze zdjęć widać, że dach jeszcze nie jest skończony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snekker39 28.05.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Folia na deskowaniu.... Witam, dzięki za komentarz, co do foli to... dach nie jest deskowany a folia jest tylko na podbitce która jest przybita na krokwie od góry, co do rynien to mi wytłumaczyli że tak musi być żeby śnieg ich nie zerwał na dzien dzisiejszy dach jest skonczony, wiąźba pomalowana w całości zdjec niemam bo niezdążyłem zrobic przed wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Skoro tak to generalnie OK. Choć z tymi rynnami to lekka ściema pozostaje brak wiedzy o wykonaniu okapu ale to drobna sprawa. Malowanie nadbitki (podbitki) po montażu skutkuje tym, że jak się będzie rozsychać pojawi się niemalowane drewno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snekker39 28.05.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Skoro tak to generalnie OK. Choć z tymi rynnami to lekka ściema pozostaje brak wiedzy o wykonaniu okapu ale to drobna sprawa. Malowanie nadbitki (podbitki) po montażu skutkuje tym, że jak się będzie rozsychać pojawi się niemalowane drewno. Pozdrawiam co do podbitki to część była pomalowana przed a czesc juz po zamontowania, powodem była opóźniona dostawa farby ale zrobiłem tak że narazie mam pomalowane raz wszystko a po ciepłym lecie jesli bedzie pomaluje drugi raz jak sie juz wszystko unormuje, myśle ze bedzie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Efekt już jest. Będzie OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts