j.ba 28.05.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Obecnie jestem na etapie budowy ogrodzenia mojej działki. Po rozmowie z sąsiadami pojawiły sie problemy z jego umiejscowieniem. Jeden zgadza się na jego postawienie w granicy działki ale nie chce partycypować w kosztach jego budowy, drugi chcąc zmniejszyć koszty proponuje jakiś swoje stare materiały które zalegają mu na działce a trzeciego w ogóle nie mogę zlokalizować.Czy ktoś ma może jakiś wzór umowy na wyrażenie zgody na budowę ogrodzenia w granicy dziali.Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMaj 03.06.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jak stawiasz ogrodzenie po swojej stronie granicy, to nie musisz nikogo pytać o zdanie, byle spełniało warunki określone w przepisach. Masz cwanych sąsiadów - tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttstewart 03.06.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 I ja:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183661-Ogrodzenie-problem-z-s%C4%85siadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.gwozdz 03.06.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Tam zaraz cwanych, nie wiem czy do niektórych nie dociera że ktoś może nie ma w danym momencie kasy albo to ogrodzenie jest 7 na liście rzeczy ważnych do wykonania na już a na pierwszych sześć pozycji również nie bardzo jest skąd wziąć kasę. Jak stawiałem ogrodzenie postawiłem w granicy, z jednej strony sąsiad obecnie mieszkający i bez ogrodzonej działki stwierdził że on postawi słupki i podmurówkę a ja siatkę (rury na słupki jakieś miał na placu) stwierdziłem że OK o tyle będzie taniej i mniej roboty. z pozostałych dwóch stron jednego sąsiada brak (nie zlokalizowany) drugi nie będzie zainteresowany grodzeniem łąki więc olałem, bo na ogrodzeniu bardziej mnie zależało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znajomy1719511245 02.04.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jak zrobić płot żeby miał 2.20cm z dwóch stron działki jeżeli sąsiad ma nadsypaną ziemię na granicy o ok 50cm???POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomciow 03.04.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Musisz zrobić mur oporowy. Ja mam podobnie. Ogrodzenie mam murowane, stoi na fundamencie a on właśnie ma wysokość 50 cm nad ziemią z mojej strony a z drugiej jest na równo. Krzakami to zamierzam podsadzić jakimiś od dołu, bo średnio wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts