Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowa ogrodzenia działki i zgoda sąsiedzka

Recommended Posts

Obecnie jestem na etapie budowy ogrodzenia mojej działki. Po rozmowie z sąsiadami pojawiły sie problemy z jego umiejscowieniem. Jeden zgadza się na jego postawienie w granicy działki ale nie chce partycypować w kosztach jego budowy, drugi chcąc zmniejszyć koszty proponuje jakiś swoje stare materiały które zalegają mu na działce a trzeciego w ogóle nie mogę zlokalizować.

Czy ktoś ma może jakiś wzór umowy na wyrażenie zgody na budowę ogrodzenia w granicy dziali.

Będę wdzięczny za pomoc

Tam zaraz cwanych, nie wiem czy do niektórych nie dociera że ktoś może nie ma w danym momencie kasy albo to ogrodzenie jest 7 na liście rzeczy ważnych do wykonania na już a na pierwszych sześć pozycji również nie bardzo jest skąd wziąć kasę. Jak stawiałem ogrodzenie postawiłem w granicy, z jednej strony sąsiad obecnie mieszkający i bez ogrodzonej działki stwierdził że on postawi słupki i podmurówkę a ja siatkę (rury na słupki jakieś miał na placu) stwierdziłem że OK o tyle będzie taniej i mniej roboty. z pozostałych dwóch stron jednego sąsiada brak (nie zlokalizowany) drugi nie będzie zainteresowany grodzeniem łąki więc olałem, bo na ogrodzeniu bardziej mnie zależało

• 9 months później...
Musisz zrobić mur oporowy. Ja mam podobnie. Ogrodzenie mam murowane, stoi na fundamencie a on właśnie ma wysokość 50 cm nad ziemią z mojej strony a z drugiej jest na równo. Krzakami to zamierzam podsadzić jakimiś od dołu, bo średnio wygląda.