magister 28.05.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam.Muszę rozpoznać temat szamba itp...NA wstępie chciałem was zapytać jakie szambo mogę zamontować jeśli w projekcie zagospodarowania mam naryisowane kółka. Wówczas może być kwadratowe czy pozostają tylko kręgi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 29.05.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam. Muszę rozpoznać temat szamba itp... NA wstępie chciałem was zapytać jakie szambo mogę zamontować jeśli w projekcie zagospodarowania mam naryisowane kółka. Wówczas może być kwadratowe czy pozostają tylko kręgi ? Nikt Ci nie przyjdzie sprawdzac, czy masz szambo kwadratowe czy okragle. Jesli juz jakis urzednik, straznik miejski itp kiedys zawitalby w okolice Twojego szamba, to pierwsza i jedyna rzecza ktora go bedzie interesowac, to rachunki za wywoz tego szamba. Brak rachunkow/umowy bedzie sugerowal bowiem, ze szambo jest "szczelne inaczej". A zrobienie szczelnego szamba z kregow, to moim zdaniem nielatwa sztuka. Monolityczne szambo, wylane dno razem z bokami (jesli zrobione i posadowione zgodnie ze sztuka), szczelne byc raczej powinno. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magister 29.05.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Drugie pytanie to kiedy należy wezwac geodetę:1. Przed robotą, 2. Po posadowieniu szamba ale przed jego zasypaniem3. Przy robieniu dokumentacji powykonawczej tj. jak już szystko będzie pozamykane i pozasypywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts