kali777 28.05.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam, mam pomieszczenie nad garażem w którym mają leżeć panele. Chcę pod nie wrzucić jakieś docieplenie, bo jak są dłużej mrozy to posadzka jest zimna. Na docieplenie mam 3cm. Zastanawiałem się nad daniem jakiegoś twardego styropianu. Jestem kompletnym laikiem więc trochę poczytałem i takie rozwiązanie jest odradzane, bo styropian może się odkształcić pod naciskiem a później rozpadną się panele. Czy jest jakiś styropian na tyle twardy że da radę, albo czym to można zaizolować? Dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.05.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A nie mozesz styrianu przykeic od spodu w grażu do sufitu ? Będzie po bożemu -ocieplenie od strony zimnej i łatwiej podłogę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kali777 29.05.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 No właśnie nie bardzo - tam już tynk wisi, a te 3cm i tak musze czymś załatać żeby nie było różnicy poziomów ze schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 30.05.2012 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam, mam pomieszczenie nad garażem w którym mają leżeć panele. Chcę pod nie wrzucić jakieś docieplenie, bo jak są dłużej mrozy to posadzka jest zimna. Na docieplenie mam 3cm. Zastanawiałem się nad daniem jakiegoś twardego styropianu. Jestem kompletnym laikiem więc trochę poczytałem i takie rozwiązanie jest odradzane, bo styropian może się odkształcić pod naciskiem a później rozpadną się panele. Czy jest jakiś styropian na tyle twardy że da radę, albo czym to można zaizolować? Dziękuje za odpowiedzi Może PIR ale nigdy pod panele nie testowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 04.06.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam, Możesz zastosować ocieplenie stropu od strony garażu z zastosowaniem produktu FASROCK LL bądź też kompleksowego systemu garażowego ECOROCK GL. Istnieje również rozwiązanie z zastosowaniem produktów STEPROCK HD4F czy też STEPROCK HD które nadają się zarówno pod wylewkę betonową jak i pod suchą zabudowę z płyt np. OSB-3 czy też FERMACELL. Sposób wykonywania izolacji stropu z zastosowaniem produktów STEPROCK znajdziesz tutaj http://przewodnik.rockwool.pl/media/92473/broszura%20steprock.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts