Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dwa litry wody szklanka cukru gotujemy wrzucamy z sześć oczyszczonych z włókien umytych rabarbarów pociętych na około 5cm. Gotujemy delikatnie z pół godzinki i po schłodzeniu otrzymujemy super orzeźwiający kompot. Niestety, u mnie na działce rósł sobie dla ozdoby jeden rabarbar, spróbowałem tego przepisu i za rok zasadzę na pewno tego znacznie więcej. Polecam. Do kompotu po ugotowaniu można dodać troszkę startej skórki cytryny dla smaku.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/168933-kompot-z-rabarbaru/
Udostępnij na innych stronach

Zastanawia mnie godz, tego postu :D.męczyło cię cuś??? Jeśli chodzi o kompot z rabarbaru to mój różni się tym ,że ja go nie obieram i niestety go rozgotowuję.Dodaję albo dodaję sok z limonki albo odrobinę kurkumy tak bardziej dla koloru jak dla smaku.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/168933-kompot-z-rabarbaru/#findComment-5356514
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...