leszal 29.05.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam, w najbliższym czasie będę miał układaną podłogę dębową w domu i mam w związku z tym kilka pytań o chemię. Na piętrze będę miał układany parkiet 16mm grubości ( 16x45x450 ok 60m2 i 16x70x250 ok 40m2) Na parterze planuję deskę 22mm grubości ( 22x120x50-200) Zastanawiam się nad chemią HartzLack oraz Bona. Klej i grunt chciałem dać z oferty Bona ( R540 + R777 ) Lakiery mam dwie opcje ( półmat ): 1. ( tańsza ): HartzLack A Ground + APU-2 2. ( droższa ): Bona Prime Classic + Traffic Proszę o pomoc czy dobrze kombinuję czy ew. coś innego polecacie Dziękuję i Pozdrawiam Edytowane 29 Maja 2012 przez leszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 29.05.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam, w najbliższym czasie będę miał układaną podłogę dębową w domu i mam w związku z tym kilka pytań o chemię. Na piętrze będę miał układany parkiet 16mm grubości ( 16x45x450 ok 60m2 i 16x70x250 ok 40m2) Na parterze planuję deskę 22mm grubości ( 22x120x50-200) Zastanawiam się nad chemią HartzLack oraz Bona. Klej i grunt chciałem dać z oferty Bona ( R540 + R777 ) Lakiery mam dwie opcje ( półmat ): 1. ( tańsza ): HartzLack A Ground + APU-2 2. ( droższa ): Bona Prime Classic + Traffic Proszę o pomoc czy dobrze kombinuję czy ew. coś innego polecacie Dziękuję i Pozdrawiam Sprawie lakieru to w tym przypadku cena jest adekwatna do renomy firmy i jakości produktu. Jaki wpływ na cenę na renoma a jaki jakość, trudno powiedzieć. Dobór kleju to osobny temat, tu musisz wiedzieć, że klej spaja dwa elementy, tzn. deskę z wylewką. Dlatego dobór systemu klejowego wynika zarówno z rodzaju okładziny podłogowej jak i od jakości podkładu. Temat szczególnie istotny przy montażu desek gdzie większe naprężenia wymagają mocniejszego ewentualnie wzmocnionego podkładu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 29.05.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Od kilku lat robię systemem Hartzlack A Ground+ APU-2 i jak Ci klienci z przed lat polecają następnym to jest chyba OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszal 31.05.2012 04:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A czy w temacie kleju mogę prosić o radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.05.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam, w najbliższym czasie będę miał układaną podłogę dębową w domu i mam w związku z tym kilka pytań o chemię. Na piętrze będę miał układany parkiet 16mm grubości ( 16x45x450 ok 60m2 i 16x70x250 ok 40m2) Na parterze planuję deskę 22mm grubości ( 22x120x50-200) Zastanawiam się nad chemią HartzLack oraz Bona. Klej i grunt chciałem dać z oferty Bona ( R540 + R777 ) Lakiery mam dwie opcje ( półmat ): 1. ( tańsza ): HartzLack A Ground + APU-2 2. ( droższa ): Bona Prime Classic + Traffic Proszę o pomoc czy dobrze kombinuję czy ew. coś innego polecacie Dziękuję i Pozdrawiam Napisz wszystko co wiesz o swojej wylewce. To bardzo ważne. Ważniejsze niż lakiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszal 31.05.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam, więc sprawa wylewki wygląda następująco: Wylana była 17 marca tego rokuPrzygotowana była z piachu kopalnianego płukanego o uziarnieniu 0-4 , dwa worki cementu I Ożarów ( nie z przesypowni ) na mixokretaDo wylewki dodawane były włókna , układana siatka metalowa 10x10 w wylewce.Duże pomieszczenia były dzielone dylatacją , wszędzie przy ścianach pianka dylatacyjna.Zacierana mechanicznie. Następnego dnia po wylaniu zmoczona wylewka wodą , nie była przykrywana , dom zamknięty, pomieszczenia wietrzone po upływie 1,5 tygodnia. 2 tygodnie temu zrobiony test gazetowy: gazeta codzienna połozona w kilku pomieszczeniach na wylewce i przyciśnięta po bokach , po nocy sucha. To chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 01.06.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Podłoże powinno być OK ale sprawdzanie gazetą jest co prawda starym parkieciarskim sposobem ale radził bym jednak pomierzyć profesjonalnie.Kleje poliuretanowe dwuskładnikowe różnych markowych producentów są podobne i R777 też się sprawdzi tym bardziej, że masz bezpieczne drewno.PS Jarek co post to wyjeżdżasz z wylewkami. Uważaj żeby Twojego zaangażowania nie dostrzegli uczestnicy nieśmiertelnego ,,Przestrzegam przed wylewkami com" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts