qecaj 29.05.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam ! Zdaję sobie sprawę, że o impregnacji można wiele wyczytać w necie, ale mam małą wątpliwość. Więźba dachowa drewniana jest już zmontowana - dom z poddaszem użytkowym, dwuspadowy dach. Drewno jest zainmpregnowane w tartaku poprzez zanurzenie w wannie z impregnatem.Ale cieśle podczas montażu musieli w paru miejscach coś dociąć... itd. no i wtych miejscach impregnatu nie ma. Myślę, że trzeba by było te miejsca zaimpregnować, no i dodatkowo całą więżbę. Myślałem aby użyć TYTAN-a koncentrat i go rozcieńczyć, wersję ognioochronną, przeciw grzybom i owadom. Cóż w pobliżu las sosnowy, mało tego tydzień temu zauważyłem na dachu takiego małego owada z długimi czółkami - żerdzianka sosnówka Czy lepiej użyć pędzla do impregancji, czy coś innego (pistolet) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.05.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Czy więźba jest już zakryta? Cieśla powinien wszystkie cięcia zaimpregnować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qecaj 01.06.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Więźba jest w trakcie przykrywania obitką drewnianą z desek. Zaopatrzyłem się w impreganat ATAX-Boramon C30 więć wszystkie elementy zostaną powtórnie zaimpregnowane. Myślę, że to powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts