Janusz J 30.05.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Witam. Tynkarze tynkuja w tej chwili nasz dom i zastanawia mnie jedna rzecz:Sciany dzialowe byly budowane po wylaniu stropu i zgodnie z zaleceniem kierownika budowy nie zostaly domurowane do konca - ostatni cm jest wypelniony elastycznym materialem - pianka PU.Podobno robi sie tak, zeby strop nie opieral sie na dzialowkach, ktore nie sa przeznaczone do przenoszenia ciezaru stropu. I teraz pytanie: Jak to teraz otynkowac?Moi tynkarze zatynkowali cala ta szczeline dylatacyjna, wiec obawiam sie, ze po obciazeniu stropu (np wylewki) gdy strop delikatnie sie ugnie, tynk popeka w tym miejscu.Mysle, ze sposobem na to, byloby zostawienie szczeliny powiedzmy 5 mm i wypelnienie tej szczeliny jakas elastyczna masa (akrylowa?). I teraz pytanie do tych, ktorzy juz mieszkaja: Jak macie zrobione i jak to sie zachowuje po obciazeniu stropu? Z gory dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam,Janusz. Edytowane 30 Maja 2012 przez Janusz J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 30.05.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 28.06.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Witam. Tynkarze tynkuja w tej chwili nasz dom i zastanawia mnie jedna rzecz: Sciany dzialowe byly budowane po wylaniu stropu i zgodnie z zaleceniem kierownika budowy nie zostaly domurowane do konca - ostatni cm jest wypelniony elastycznym materialem - pianka PU. Podobno robi sie tak, zeby strop nie opieral sie na dzialowkach, ktore nie sa przeznaczone do przenoszenia ciezaru stropu. I teraz pytanie: Jak to teraz otynkowac? Moi tynkarze zatynkowali cala ta szczeline dylatacyjna, wiec obawiam sie, ze po obciazeniu stropu (np wylewki) gdy strop delikatnie sie ugnie, tynk popeka w tym miejscu. Mysle, ze sposobem na to, byloby zostawienie szczeliny powiedzmy 5 mm i wypelnienie tej szczeliny jakas elastyczna masa (akrylowa?). I teraz pytanie do tych, ktorzy juz mieszkaja: Jak macie zrobione i jak to sie zachowuje po obciazeniu stropu? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam, Janusz. Ja mam wypełnione pianką , na to zarzucony tynk - i póki co jest wszystko ok - a obciążenie na stropie już prawie maksymalne jakie ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.11.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Film na temat...Zapraszamy do obejrzenia historii pewnej dziewczyny, która nie chciała ściany działowej między kuchnią a salonem. Trzeba było wezwać fachowców, potrzebne były profesjonalne narzędzia... Zobacz inne filmy poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 21.12.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 A jeśli zarzuci się te szczeliny zaprawą , to coś się będzie działo? Będzie w ogóle się coś działo? U mnie tak właśnie zrobili wykonawcy. Mam stropy żelbetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts