michal.bdg 30.05.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam szukam "uniwersalnego" pieca z podajnikiem i natchnąłem się na firme Dragon. Producent stosując podajnik ślimakowy umieszcza zawór bezpieczeństwa "strażaka" który zabezpiecza przed zapłonem pelletu w podajniku. Dodatkowo piec posiada ruszt wodny umożliwiający dodatkowe spalanie paliw stałych, bez konieczności zmian u ustawieniach pieca. Wypala się drewno, spada temp. i zaczyna pracować podajnik (groszek, pellet)Co o tym Myślicie-Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 30.05.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 którędy jest dostarczane powietrze do spalania tego drewna na ruszcie wodnym?i czym jest ono sterowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 30.05.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nie chcę dać plamy bo nie wnikałem w szczegóły ale jest to ruszt tzw.awaryjny więc raczej nie ma tam czym i jak sterować. Ile zmieścisz tyle spalisz a gdy temp. spadnie to pracę wznowi podajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts