henzo 30.03.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Czy już ktoś dysponuje tego typu kotłami, jeżeli tak to proszę o opinię.Biorę pod uwagę takie rozwiązanie. W/g uzyskanych informacji wygląda na solidną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 30.03.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Było na forum. To koreańskie kotły, ktoś nawet podawał link do stron producenta w Korei, na który wchodziłem. Potwierdzam. Poszukaj dokładnie, na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 30.03.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ostatnio zadałem pytanie jak sprawuja sie te kotły po sezonie zimowym - zero odzewu - dziwna sprawa bo przed zima w gorączce zakupów mnóstwo osób zachwalało to cudu - czyzby entuzjazm osłabł po sezoniie grzewczym?? Mnie żaden instalator nie polecał kotła tej firmy i ostatecznie zrezygnowałem z zakupu i kupilem markowej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 30.03.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ostatnio zadałem pytanie jak sprawuja sie te kotły po sezonie zimowym - zero odzewu - dziwna sprawa bo przed zima w gorączce zakupów mnóstwo osób zachwalało to cudu - czyzby entuzjazm osłabł po sezoniie grzewczym?? Mnie żaden instalator nie polecał kotła tej firmy i ostatecznie zrezygnowałem z zakupu i kupilem markowej firmy. A zgadnij profesję tych zachwalajacych osób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 30.03.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ja też myślę o tym kotle, chcę kondensa. Nie dostałem żadnych odpowiedzi od użytkowników tego kociołka. Wiem tylko jedno, że Ulrich dostał nagrodę za instalacje na targach budownictwa w Olsztynie, które odbyły się 27-28 marca. Tylko za co dostał tę nagrodę? I od kogo? bo napewno nie od użytkowników tego cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 30.03.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Z tymi nagrodami róznie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 31.03.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Znalazłem...http://www.boiler.co.krTo właśnie Ulrich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 31.03.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Obiecywałem sobie, że nie zabiorę już głosu na temat bujd marketingowych tych ludzi spod Warszawy; z Raszyna chyba. Ale złamałem się:- pozytywne jest pozbycie się z nazwy firmy określenia GmbH (niemiecki skrót odpowiednik naszego sp. z o.o.). To świadczy, że "ludzie Ulricha" zaglądają do sieci, i potrafią wyciągać (czasami) wnioski.- nadal zadaję sobie pytanie, dlaczego w stronie www tego niby "Ulricha" nadal uprawiany jest pic i bajer na temat japońskich korzeni tego wyrobu. Z Japonią to on ma zbliżone tylko położenie geograficzne, poza tym - chyba nic.Jakości tego sprzętu dalej nie będę analizował, wystarczy mi to, co zobaczyłem w środku w roku 2001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 31.03.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 A co zobaczyłeś luna-tyk? w 2001r, podziel się z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 31.03.2004 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 A jednak dalej czekam na informacje poparte praktyką. Wcześniejszeopinie,odnośniki nie dały informacji praktycznych. Gdybanie o korzeniach itp to nie opinia, to dyskusja dyletantów, którzy coś czytali,słyszeli,ale tak naprawdę to nie mają nic do powiedzenia.Dam przykład kupowałem kiedyś samochód typu Nexia- opiniedyletantów sporo pali, koreańczyk,awaryjność itp.Użytkownicy mieli całkiem inną opinię . Kupiłem, cztery lata eksploatacji bez awarii. Teraz Nubira 2, trzy lata eksploatacji bez stresu.Obydwa tanie i bezawaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 31.03.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Co zobaczyłem ? Składaka zobaczyłem. Niezbyt staranne wtryski, kształtki z tworzywa, wszystko poobwieszane karteczkami z koreańskimi "robaczkami". Nie w"robaczkach" rzecz, oczywiście - ale to poczucie, że mam do czynienia z garażowym składakiem. Poczucie spotęgowane przez nachalną akcję propagandową, z mnóstwem przekłamań. Nie mówię o obecnej ich stronie www, poprzednia była inna - świetnie zrobiona marketingowo, i kłamiąca w każdej odsłonie. Dlatego nie kupiłem Ulricha, chociaż go na poważnie brałem pod uwagę: te wspaniałe parametry i sterowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duszabar 01.04.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Jestem, posiadaczem takowego kotła. Jak na razie nie mogę narzekać. Kocioł jest dość oszczędny na 66 m 2 mieszkanie na 1 piętrze , ściany zewnętrzne ocieplone od wewnąrz, klatka schodowa nie ogrzewana, inne mieszkania kiepsko ogrzane - emeryci, zimny sufit nie ocieplony, budynek 8 rodzinny,bez ocieplenia zewnętrznego i z zimnym strychem też bez ocieplenia kryty blachą, zużyłem ca.1300 l oleju w tym cwu . Jest on umieszczony w kuchni choć jeśli ktoś jest uczulony na hałas to nie polecam( wcześniej w tym samym miejscu miałem piec węglowy, który też nie był za cichy). Spaliny wpuszczam do komina (wkład) , zbiornik na olej w piwnicy. W sosunku do węgla same zalety, czysto i nie biegam z wiaderkami na piętro. Koszty :Zużywałem 3,5 tony węgla ogrzewając w tygodniu od 17:00 do 24:00 i cały weekend plus trochę drzewa na rozpałkę więc 3,5 x 400 zł = 1400 zł , cwu z bojlera elektrycznego ok 50 zł/mc 5,5mies x 50 zł = 275 zł, razem na okrągło 1700 zł.Olej 1300 l x 1,6 zł = 2080 zł plus coroczny przegląd pieca - od 6:30 do 23:00 21 stopni C w nocy 17 st. CWidać, że wydatek jest porównywalny (nie licząc inwestycji). W obliczeniach nie uwzględniłem wiecznego kurzu w mieszkaniu i zwizanej z nim konieczności częstszego odnawiania ścian i własnego czasu na rozpalanie, wnoszenie węgla i wynoszenie pozostałosci i wyższych temperatur w mieszkaniu oraz jeszcze kilku innych oczywistych czynników. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 01.04.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Ja nie zdecydowałem się na Ulricha za namową instalatora, ale za to mam innego koreańczyka, podobno składanego w Austrii (http://www.cichewicz.com/pl/kotly_kiturami_turbo.htm) i nie narzekam. Ma słaby regulator na wyposażeniu i muszę go zmienić na coś lepszego, ale innych wad nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts