Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nesska- przygodę czas zacząć ;)

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie! :welcome:

Przyszedł i na mnie czas, aby założyć swój wątek. Jako że wchodzimy w etap wykańczania wymarzonego domu i chciałabym żeby to było zrobione ze smakiem, gustem i ponadczasowo a ja nie mam o tym zielonego pojęcia (niestety- chociaż podglądanie Waszych wątków chyba mnie już czegoś nauczyło) zakładam swój wątek i nie ukrywam, że baaaardzo liczę na Waszą pomoc.

Projekt domu jest nowoczesny, więc i wnętrza nowoczesnego od nas wymaga a ponieważ ciągnie mnie troszkę w stronę klasyki więc chciałabym to jakoś

połączyć- no i tu pojawia się problem bo ja nie wiem jak to zrobić- muszę dodać, że ja jestem z tych mało zdecydowanych osób :).

Największy problem mam z kuchnią- w ogóle nie wiem jak powinna wyglądać, jeszcze niedawno miałam o niej jakieś wyobrażenie- akrylowe fronty w neutralnym kolorze (szarym? beżowym? nie białym), prosta ale jak zobaczyłam mój zamysł na wizualizacji to przestał mi się podobać i zaczęłam się skłaniać w stronę klasyki.

Za chwilkę wrzucę inspiracje

c.d.n.

Edytowane przez Nesska

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja wyjaśnię 1 ze sposobów :)

Najpierw trzeba zdjęcie wrzucić gdzieś na serwer - można skorzystać np. z ImageShack albo z Picasy. Potem kopiujemy adres obrazka i wklejamy pomiędzy [/img]. Można też skorzystać z ikonki z drzewkiem (wyświetla się w narzędziach w oknie do edycji postu) i tam wkleić link :)

Yoka czemu edytowałaś post? Miałam ci odpisać, że kuchnie w stylu klasycznym też mi się podobały tylko nie pasowały do mnie, a odkąd zaczęłam się rozglądać i bardziej angażować to zaczęły do mnie przemawiać. Zapomniałam dodać, że gdyby to miała być jednak klasyczna kuchnia to biała może być, lakierowana bądź akrylowa- szara. Nie wiem dlaczego ale białą w połysku odrzuciłam na początku.

Wrzucam wizualizację kuchni zrobioną przeze mnie w planerze z ikei- nie sugerować się w ogóle kolorami bo nad tym nie pracowałam chciałam tylko sprawdzić ustawienie szafek.

Z przodu ma być mini barek- tak tylko żeby zamknąć trochę kuchnie- ale nie umiałam go zrobić tylko wstawiłam szafki-więc proszę go sobie wyobrazić :)

http://img163.imageshack.us/img163/9921/23970111.jpg

• 2 weeks później...

Witam p@nne migotke! My zdecydowaliśmy się na 3.

Nudno tu co nie?!!! Niestety chwilowo kompletny brak czasu na rozwijanie mojego wątku- a i w nowym domku też póki co nic ciekawego się nie dzieje. Chociaż kotłownia już prawie gotowa- ale to 'królestwo' mojego męża.

Muszę się pochwalić, że mimo spartańskich warunków na budowie- jesteśmy już po pierwszej parapetówce- po części, głównie chodziło o zorganizowanie 'strefy kibica'- każda okazja jest dobra!

Pozdrawiam i obiecuję w niedalekiej przyszłości wziąć się do roboty!

Czy ktoś ze stałych forumowiczów może kojarzy kto ma okrągły prysznic? Wyłożony czarną mozaiką....

• 4 weeks później...

white kitchen housebeautiful.jpg

Oto moja najnowsza inspiracja kuchenna. Już przynajmniej wiem w jakim kierunku chcę iść, chociaż po wizycie u projektanta co nieco może się zmienić.

Mam pytanie czy któraś z was widziała gdzieś może mozaikę szklano-marmurową tylko z kafelkami prostokątnymi???? Nie mogę znaleźć takiej w internecie a bardzo bym chciała....