Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nesska- przygodę czas zacząć ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nessko a powiedz jak masz rozplanowane oświetlenie w salonie. My jestesmy na etapie elektryki i ten salon jakoś mi sie nie układa. Niby wymysliłam lampę w wykuszu, 3 punkty na suficie w linii słupka HSa+kinkiety na ścianie za kanapą ale jakoś do końca nie jstem przekonana i wciąż o tym rozmyslam...

A jakie będziesz miała oświetlenie? Halogeny w zabudowie? Bo my planujemy normalne żyrandole. Jeden nad stołem, jeden przy kanapach i jeden bliżej kominka plus kinkiety dwa za kanapami i jeden w wykuszu. Teraz nie do końca mi to pasuje wolałabym jeden żyrandol nad stołem i jeden taki większy w jakimś centralnym punkcie w salonie- ale M już się nie chce przenosić kabelków :bash:

Halogeny w zabudowie odpadają bo chyba nie ma u nas warunków na podwieszany sufit. Lampę chcę dużą nad stołem, kinkiety za kanapami, a te 3 punkty w linii Hs to chyba natynkowe halogeny będą. Ale właśniemam obawy, że teraz to za wcześnie jest dla mnie żeby mieć koncepcję jaki gdzie lampy. Jak by był sufit podwieszanu byłoby łatwiej bo moźnaby odwlec decyzję. Skąd ja mam teraz wiedzieć jakie lampy mi się za półtora roku będą podobać?

No właśnie nie to górne halogenowe tylko gdyby była potrzeba coś działać a może z 3 punktów ostatecznie zrobię jeden żyrandol, no sama nie wiem. Tylko przestrzeń spora i nie chcę przesadzić. Aktualnie mam w największym pokoju 2 lampy podłogowe tylko i klimat jest ok ale czasem przydałoby się konkretniejsze oświetlenie....

Przy kanapach już tylko kinkiety i jakaś fajna lampa podłogowa.

Edytowane przez p@nna migotka

JA w obecnym mieszkaniu też mam kiepskie górne światło i nieraz się wkurzam, że jest za ciemno dlatego teraz muszę mieć mocniejsze-ale nie chce też mieć za dużo punktów na suficie.

Myślę, że dwa żyrandole kilkuramienne z dobrymi żarówkami wystarczą żeby porządnie doświetlić salon w razie potrzeby. ;)

Nesska dziękuję za info :hug:Jak zobaczyłam cenę, jeszcze bardziej mi się spodobały :D

A sądzisz, że w kuchni też będą dobrze wyglądać??? :rolleyes:

Zależy w jakiej kuchni :D ale ogólnie moim zdaniem się nadają :yes: a cena jest naprawdę kusząca- zdecydowanie polecam :D

Powiem Ci Nessko , że miałam obawy co do połączenia tej mozaiki z rombami :rolleyes:, ale przyznaję wyszło fantastycznie!!!!

Wiesz co ja też się obawiałam tego połączenia, ale bez względu na efekt postanowiłam zaryzykować bo nie umiałam wybrać między jednym a drugim :)

W rombach jestem zakochana a tej mozaiki za taką cenę nie mogłam sobie odmówić :D