Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nesska- przygodę czas zacząć ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Nessko a na jakim efekcie Tobie zależy?

Masz kilka opcji:

1) zrobić dekoracje okienne tylko na tym długim oknie, a na tych bocznych doświetlach nic

2) zrobić zasłony na bocznych i traktować jako całość z tym długim, na długim dołożyć rolety (jeżeli chcesz)

3) tak samo jak w 2) tylko zamiast rolet białe żaluzje

4) w boczne naświetla zawiesić rzymskie.

Zabudowane karnisze miały być- ale ich nie będzie bo M się nie chce tego robić więc już na pewno odpada. Okno łyse nie może być bo na razie nie ma ogrodzenia i niew iem kiedy będzie więc muszę jakoś okna zasłonić.

Te boczne bezpośrednio przy tym dużym potraktuje na pewno jako jedno okno-więc będzie karnisz narożny rolety plus zasłonki po bokach. Nie wiem co zrobić z tym z 2 zdjęcia bo jest odsunięte bardzo od tego dużego :confused:

Venus bo mu się po prostu nie chce. Też już chciałby się wprowadzić a tak to cały czas trzeba będzie się z czymś pieprzyć. Zresztą teraz to już po ptokach bo listwy przy sufitowe są przyklejone więc już bez sensu by to wyglądało. Trochę żałuję, że mu darowałam te karnisze zabudowane nie wykluczone, że przy najbliższym remoncie (albo w drugim domu :p) będzie musiał to zrobić :)

jeśli nie przeszkadza ci widok firanek/zasłon "od boku", to możesz próbować dawać. to tobie przede wszystkim ma się podobać (ja nie lubię - bez karnisza u góry mi się nie podobają. podobnie nie jestem przekonana, jak oglądam od boku firankę wiszącą na drążku - wówczas tylko przelotki).