Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nesska- przygodę czas zacząć ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję dziewczynki :D:D:Dnie wiem czy M powinien to przeczytać, żeby w piórka nie obrósł za bardzo :D Napaliłam się teraz to kominek w mozaice, czarna albo srebrna tylko ta srebrna jest strasznie droga a znalazłam takie czarne płytki które wyglądają jak mozaika (przytacham jedną na próbę to pokaże) i są tanie...

Emilka kolor w dzieciowej łazience jeszcze nie wybrany, ale nic na siłę nie śpieszy mi się poczekam aż mi coś samo wpadnie do głowy.

Napaliłam się teraz to kominek w mozaice, czarna albo srebrna tylko ta srebrna jest strasznie droga a znalazłam takie czarne płytki które wyglądają jak mozaika (przytacham jedną na próbę to pokaże) i są tanie...

Pokaż jakoś jak by to miało wyglądać. Albo inspirkę, albo same te "okładziny" :p

Nesska, też czekam na więcej zdjęć :) Wszystko mi się podoba - podłoga cudna - u mnie pewnie będzie lakier, bo boję się strasznie oleju, że trzeba go potem 1-2 razy do roku olejować?!? Może mnie przekonasz? Chętnie posłucham dobrej rady ;) A kuchnia - już widać że będzie cudna!!! Nawet drzwi te przeszklone masz takie jak chcę:lol2: Pozdrawiam i będę zaglądać:yes:

Dardulka cieszę się, że Ci się podoba :D

Jeśli chodzi o podłogę olejowaną to powiem Ci, że ja też nie byłam do niej przekonana :no: M się strasznie na nią uparł :p Faktycznie trzeba ją przynajmniej raz w roku olejować ale z tym za dużo pracy nie ma :no: Fajne jest to, że jakieś tam drobne uszkodzenia można sobie od razu naprawić a nie tak jak w przypadku lakierowanej podłogi cyklinowanie i lakierowanie na nowo. Niemniej jednak póki co nie namawiam Cię i nie przekonuję bo najpierw sama się muszę do niej przekonać :( Zobaczymy jak się ją będzie użytkować- jak jej Nasza córcia nie zdewastuję to będzie fajne.

Venus ale co mam Ci pokazać??? Widziałyśmy te same inspiracja w wątku o salonach :D Tylko te mozaiki są strasznie drogie :bash:

http://czasnawnetrze.pl/i/dz04MDAmaD02MDA=/ee604720/16983-Nowoczesne_surowe_wnetrza_glamour.jpg

http://hgtv.sndimg.com/HGTV/2010/03/30/DP_Grubb-tile-fireplace_s3x4_lg.jpg

A ten? kawałek tylko w mozaice? I taką półeczkę nad tym? Hmmmm :confused:

http://www.fashionnine.com/wp-content/uploads/2012/09/Modern-Fireplaces-by-Candice-Olson_51.jpg

Dla przypomnienia wrzucam salon: (po lewej stronie w wykuszu koło kuchni będzie stół)

IMG_5550.JPG

Hej Nessko witam się u Ciebie :hug:

Ślicznie u Ciebie , strasznie się zauroczyłam kuchnią :yes::D

Co do kominka , nie jestem obiektywna bo nie lubię kominków ,ale jak chesz w mozaice ,to ja mam w łazience czarną kupioną w casto, uwaga 4zł za szt. ( była w promocji teraz jest chyba za 6zł) nie jest bardzo błyszcząca tylko taka delikatna , no ale też nie wiem czy z tego tworzywa się nadaje na kominek :confused:

Nesska - niby drogie te mozaiki, ale sam kamień byłby jeszcze droższy. Też mam mozaikę z Casto w całej swojej łazience :yes: Najlepiej sobie Casto odwiedź... Na necie też można mozaiki tanio znaleźć.

Ale nagłośniej chciałam powiedzieć, że... śliczne te kominki całe w mozaice! Ja swój kominek na razie zostawiłam bez obłożenia, bo nie miałam pomysłu. Teraz chcę go ubrać w naklejkę - napis. Ale jeśli kiedyś się porwę na okładzinę to chyba właśnie na mozaikę, albo jakieś srebrne kafle :yes:

Pierwsze zdjęcie z inspiracji... :jawdrop: WOW!

A mnie te mozaiki wcale nie pasują! Moim zdaniem będą się gryzły z kuchnią, która w końcu jest otwarta i z drzwiami, z podłogą chyba też... To takie skrajności, wiem że chcesz połączyć stylowe z nowoczesnym, ale ten kominek to już za dużo. Ale to może tylko moje zdanie. Może bardziej neutralnym rozwiązaniem byłby taki z płyty marmurowej - kamień pasuje zarówno do nowoczesnych i stylowych wnętrz, a taki nowoczesny jest rain forest green lub brown ;) Co do olejowania nawet raz do roku, to nie dla mnie - jakoś nie widzę wynoszenia wszystkich mebli z salonu, żeby tego dokonać, choć to naprawianie to fajna sprawa zwłaszcza przy małych dzieciach :) No i wygląd cudowny!!!!