Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nesska- przygodę czas zacząć ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasz lekarz powiedział, że steryd w ostateczności, za tydzień kontrola jak nie będzie poprawy to może wtedy :yes:. Tylko na szyję bo ona najgorzej wygląda. Cos czytałam o pewnej korelacji między używaniem sterydów a przechodzeniem AZS w astmę :o ale przeciez nie każde dziecko smarowane sterydami (okazjonalnie) ma potem astmę :confused:.

Pediatra mi powiedział, że mam mniej czytać :lol2:.

Nasz lekarz powiedział, że steryd w ostateczności, za tydzień kontrola jak nie będzie poprawy to może wtedy :yes:. Tylko na szyję bo ona najgorzej wygląda. Cos czytałam o pewnej korelacji między używaniem sterydów a przechodzeniem AZS w astmę :o ale przeciez nie każde dziecko smarowane sterydami (okazjonalnie) ma potem astmę :confused:.

Pediatra mi powiedział, że mam mniej czytać :lol2:.

Ania bzdura totalnaaaaaaaaa!!! Łukaszek miał problem ze skórą i sterydów używaliśmy , ja jestem zdania, że lepiej dziecku posmarować i uniknąć stanu ostrego , który będzie bardzo dokuczliwy, prawda jest taka, że w porównaniu z maścią sterydową wszystko inne to "gówno"...mieliśmy podejrzenie u Młodego o astmę i przez jakiś czas był nawet w tym kierunku leczony (jako 3 latek - sterydy wziewne) i od roku nie bierze nic....kompletnie nic, zeszły rok frekwencja w przedszkolu 100%. Aniu nie czytaj za dużo bo niepotrzebnie się nakręcisz...

Ania pediatra ma rację- nie czytaj tyle bo kociokwiku można dostać. Ja już przestałam się sama leczyć z pomocą oczywiście wujka google :lol2:

Ivy nie mam pojęcia co to za krzesła :p Kiedyś je sobie zapisałam ale nawet nie pamiętam skąd je mam ;)

Aneta ja tu Urządzam :lol2: Więc kolejna na nie :confused: chyba jednak nie będę kombinować i zostanę przy portalu ewentualnie portal wypełniony mozaiką ;)

Yoka to już masz odpowiedź :D

Magda co Albinoska uczula? Jak jego skóra teraz wygląda i jakich kosmetyków używacie?

Nesska Albinosek miał testy na nietolerancję jak miał ok pół roku - uczulało go mleko krowie, ryż, ziemniaki, cytrusy, gluten, drożdże...i nie pamiętam co jeszcze. Dietę miał ścisłą do 1.5 r.ż i dzięki temu teraz zostało tylko białko krowie - ale jest tak, że jak zje np w tygodniu 1 danonka to mu nic nie ma,

I minęło mu na białko mleka krowiego - więc kupuję mu krowie jogurty albo owcze w ekologicznym sklepie.

Skóra teraz wygląda idealnie - ale kąpiele tylko w emolientach i jak najmniej smarowideł - a jak już to apteczne albo ekologiczne.

Zawsze ma pogorszenie jak zaczyna się suche powietrze i sezon grzewczy.

Je prawie codziennie kaszę jaglaną - bo ona po zmiksowaniu uwalnia tzw "klej" który zamyka ścianki jelit i innych narządów - dzięki temu alergeny czy nawet inne wirusy nie przenikają po całym organizmie. Ale ważna jest systematyczność i dobra jakościowo kasza.

Teraz jako problem "alergiczny" pojawiły się kłopoty z wypróżnianiem i pękającą skórą w okół palców.

Ale na to mam maść - a na pierwsze... no czasem czopki idą w ruch a czasem np do obiadków, zupek muszę dolewać oleju lnianego co by go przeczyściło:bash:

Nesska-Karola z KAROLKOWEGO DWORKU-NAPIEKNIEJSZEGO NA SWIECIE:yes:ma tradycyjana kuchnie chyba wlasnie w macie i ma obledna blyszczaca mozaikę pomiędzy-jeśli dobrze pamietam:yes:

Popros żeby Ci zdjecie przeslala:yes:

Błyszczące zdecydowanie:rolleyes::yes:

Mówicie, że błyszczące?? Musze przymierzyć bo spodobały mi się matowe biało czarne....:rolleyes:

Nesko niesamowite jak inaczej odbieram te znane mi wnętrza i rozkład pomieszczeń......kiedy przeprowadzka? Zapytam bo juz nie pamiętam.......macie łazienkę przy garderobie czy połączyliście dwie w jedną? Pozdrawiam z praktycznego.

Hej żono dawno Cię nie było na forum. A Wasz domek jak??? My jeszcze nie mieszkamy jeszcze mamy bardzo dużo do zrobienia, chociaż na parter niedługo się wprowadzimy :yes Mamy łazienkę przy garderobie nie łączyliśmy bo to było nasze głównie założenie, koniecznie chciałam swoją osobistą garderobę i łazienkę przy sypialni ;)

Zanim zamówiłam sofę dla siebie, sprawdziłam mnóstwo innych, również Famę, jest duża i wygodna, tylko jak się usiądzie, to wstać nie można, tak się zapada, ma włożone bardzo miękkie wypełnienie.

:welcome: aniaitomek

My najprawdopodobniej bęędzięmy robić sofę na zamówienie więc nie będzie takiego problemu, ale oczywiście dziękuję ;)

A my dzisiaj śpimy w nowym domu :wiggle: Jeszcze się nie przeprowadziliśmy ale postanowiliśmy tu zostać dzisiaj na noc głównie dzięki pogodzie- mamy mieszkanie na poddaszu i tam zapewne jest ponad 30st zwłaszcza, że nie było nas na weekend w domu- nie wietrzone, klima nie działała aż strach pomyśleć co się tam dzieje :o

Hej :bye:

My już prawie mieszkamy :wiggle: prawie bo jeszcze dużo rzeczy tu nie można robić więc kursuję między domem a starym mieszkaniem ale już tutaj śpimy, jemy kąpiemy się....Brakuje nam mebli, żeby można było ciuchy wszystkie poprzywozić ale za to mam taras :D tymczasowy zrobiony w jeden dzień przez mojego M, mebelki na tarasie też już stoją także mam to czego najbardziej nie mogłam się doczekać :D:D