Drop_Inn 02.08.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Mnie się w tych górnych szafkach chyba najbardziej nie widzi to, że jest ich jakoś tak... mało (no i że są różnej wysokości, ale to chyba ze względu na okap, prawda?) Spróbowałabym po prostu wydłużyć ich ciąg, z prawej strony dociągając go do ściany z oknem i tyle samo dokładając po lewej Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 03.08.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Nie dość, że na różnej wysokości, to jeszcze góra "nie gra" z dołem. Szerokość górnych szafek jest zupełnie inna niż dolnych, a zdecydowanie lepiej i bardziej spójnie wygląda kuchnia, w której górne szafki z dolnymi są w jednej linii. Mam wrażenie, że się nie postarał ten "projektant"... Ja zrobiłabym podobnie jak sugeruje Dropp_Inn, z tym, że począwszy od okna dałabym zgodnie z dolną zabudową:- szafka 60 prawdopodobnie lub szersza (chodzi o to, by kończyła się równo z boczną zabudową - szerokość blatu)- szafka 60- szafka 90 - szafka 40 (to chyba 40 jest, prawda? albo 60, tylko tak wygląda z perspektywy wizualki)- ostatnia podobnie jak pierwsza - na szerokość blatu, nad barkiem już nic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.08.2012 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ja tez niestety mam wrazenie, ze pani projektantka sie nie postarala. Jestem rozczarowana, bo to byl wstepny projekt ktory miala dopracowac i nam przyslac. Wyglada na to, ze nic przy nim nie zrobila... Ale macie racje powinno byc wiecej tych szafek, juz mam na to pomysl. Nie wiem za bardzo co zrobic z ta szafka na okap. A moze wogole lepiej by bylo wstawic normalny a nie podszafkowy? Musze to przemyslec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 03.08.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Nessko,chyba ten brak konsekwencji najbardziej razi. Poza tym jest ok jak na mój gust. Fajny pomysł na komin - zamiast go ukrywać - podkreślić. Jeszcze tylko powiem, że niestety kuchnia na stronie DZW ma w sobie lekkość, której nie udało mi się jeszcze zobaczyć w żadnej innej wizualizacji czy realizacji praktycznego. Wiesz o co mi chodzi, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.08.2012 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ten pomysł na komin nie mój- projektantka go tak zaznaczyła. Mnie osobiście się nie podoba. Ta kuchnia generalnie nie jest za duża (chociaż nasza i tak jest powiększona) i zabudowując trzy ściany ciężko uzyskać lekkość ale mi wcale na tym nie zależy. A ty już masz jakiś pomysł na swoją kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 03.08.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Żeby ułatwić innym o co chodzi w naszej dyskusji wrzucam obrazek. No więc właśnie własnej koncepcji nie mam... Ale ja kochana dachu jeszcze nie mam A tak serio to podoba mi się wizualnie kuchnia z wizualizacji DZW własnie ze względu na tę lekkość ale już uklad sprzętów w niej nie. Ja mam jeszcze po 2 stronie pion kanalizacyjny (mała rzecz a cieszy). I ta kuchnia właśnie nie daje mi spokoju. A o ile Twoja jest większa? Tak się właśnie dziwiłam - jak Ci się barek zmieści... Teraz wszystko jasne. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.08.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Większa jest niewiele bo tylko 35cm, ale jak widać to wystarczyło . A gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 04.08.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Łódź (3 km od granic miasta). Dziś stojąc w rzeczonej kuchni doszłam do wniosku, że fajnie jest jak widać to mniejsze okno. I chyba wysoka zabudowa na tej ścianie niszczy ten efekt, o który mi chodzi. Tylko gdzie to wszystko pomieścić. Eh:o Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.08.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Migotko i tak ta ściana jest już trochę zajęta przez komin, więc nie do końca to okno widać. Jak już zajmować którąś ścianę wysoką zabudową wydaje mi się, że lepiej tą niż, a przeciwną zawsze można zrobić tak, żeby była 'lekka'. Szukając inspiracji łazienkowych trafiłam na to: http://desmond.imageshack.us/Himg815/scaled.php?server=815&filename=0d05d9bfd1049667ea2971f.jpg&res=landing WOW! Niezłe, co nie? Chciałabym oj chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.08.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) A to wizu kuchni po poprawkach- na szafki nie zwracać uwagi bo nie takie jakbym chciała (nie wiem dlaczego Pani P nie chce zrobić tak jak proszę, chyba się boi, że ucieknę z projektem) ale nie o tym chciałam. Chodzi mi o okap,moim zdaniem lepiej normalny niż podszafkowy. A wy jak myślicie? Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Nesska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.08.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Zdecydowanie lepiej Jest lżej i nie ma już efektu wiszącego nad głową klocka Ja zdecydowanie mówię 'nie' okapom podszafkowym. No chyba, że metraż nie za bardzo pozwala na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 15.08.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 cześć Neska tak wskoczyłam sobie do Ciebie podejrzeć świeżynkę na fm:) powiem Ci że mam wrażenie( z własnego doświadczenia) że ci "projektanci" kuchni mało śledzą co jest teraz na czasie, choćby w jakichś gazetach wnętrzarskich. sama byś sobie rozrysowała dużo lepiej taki projekcik. posiedzisz trochę na fm i sie doszkolisz, tu tyle mądrych głów, które sama podpatruję a co do projektu Twojej kuchni to ja osobiście wolę okap ukryty podszafkowy tylko nie w takiej wielkiej szafce jak tam wcześniej pokazałaś, a i nie podoba mi się jeszcze ta szafka dolna ustawiona bokiem(ta przyklejona do barku- wysepki) wg mnie powinna być zwykła ustawiona przodem wogóle słabo czytelny ten projekt, tam na dole są same szuflady tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.08.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Dropp też mi się ta wersja bardziej podoba i pewnie tak zostanie. Słońce Ja już zamysł na moją kuchnię mam i chciałam żeby mi to ktoś przelał na papier bo ja jestem wzrokowcem i muszę to zobaczyć, żeby się zdecydować i nie wiem czemu pani ma z tym taki problem- chociaż tak jak mówiłam wydaję mi się, że się boi. Może i mogłabym to sama narysować po krótkim szkoleniu, ale nie za bardzo mam na to czas- moje dziecko jak widzi mnie przed komputerem to mi wyłącza, a jak śpi to jest masa innych rzeczy do zrobienia. Poza tym jakoś nie mam cierpliwości do takich rzeczy. Na dole są same szuflady, a ta szafka hmmmm, na początku właśnie miała być taka jak mówisz ustawiona przodem ale chyba jednak wolę tak jak jest na wizu- jeszcze to przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.08.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Przypomniało mi się.... światło w salonie robić na środku czy nad ławą/kanapami? Jak Wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 16.08.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Nad ławą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.08.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja też mam nad stolikiem i kanapą, z tym, że u mnie to jednocześnie prawie na środku pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 16.08.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Nessko,uważam że okap pasuje super i mimo, że wolę inny styl kuchni (kto wie może odszczekam jak zobaczę Twoją realizację) to teraz gra i buczy. Łazienka superowa. Chcesz coś takiego do tej przy Waszej sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 16.08.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Łazienka świetna, ale u nas nie pasuję więc na pewno takiej nie będzie - naszą bym chciała bardzo elegancką, zastanawiamy się nad czernią. Ale uwielbiam kolor turkusowy i chyba go wykorzystam w dzieciowej łazience. A nad tą czarną to się jeszcze musimy mocno zastanowić, bo mam wątpliwości jeśli chodzi o czarne płytki w łazience- podobno nie jest łatwo je utrzymać w czystości, zwłaszcza pod prysznicem, zobaczymy. Migotko przypomnij, którego praktycznego budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 16.08.2012 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 http://img15.imageshack.us/img15/6368/ceramikaparadyztenderar.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 16.08.2012 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=zdjecie7160lazienkilazi.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts