Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nesska- przygodę czas zacząć ;)

Recommended Posts

Migotko właśnie w tej chwili rozmyślam nad schodami :confused: Na pewno mają być białe podstopnie, tralki a o stopniach do tej pory myślałam, że będą w kolorze podłogi w salonie a teraz się zastanawiam czy może lepsze by były w innym kolorze? (spodobały mi się czarne...) hmmm

Jest jakaś zasada, że schody powinny pasować do podłogi czy nie???

Fototapeta u młodej odpada- już mam co innego w głowie :D

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Migotko właśnie w tej chwili rozmyślam nad schodami :confused: Na pewno mają być białe podstopnie, tralki a o stopniach do tej pory myślałam, że będą w kolorze podłogi w salonie a teraz się zastanawiam czy może lepsze by były w innym kolorze? (spodobały mi się czarne...) hmmm

Jest jakaś zasada, że schody powinny pasować do podłogi czy nie??

Fototapeta u młodej odpada- już mam co innego w głowie :D

A na górze będzie taka sama podłoga? Tam schody nawet bardziej łączą się z podłogą, więc jeśli ma być coś innego to może schody powinny być inne ale pasujące do obu powierzchni. Ja chyba (o ile koncepcja się nie zmieni) będę mieć stosunkowo łatwo bo planuję takie same podłogi w całym domu. Masz jakieś inspiracje z czarnymi schodami? Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić...

Migotko u nas na całym piętrze będzie wykładzina-kolor jeszcze nie wybrany ale na pewno jakaś neutralna- szarości, zimne beże...

Te schody mi tak namieszały w głowie tylko jednak chyba u mnie nie bardzo pasuję...

[ATTACH=CONFIG]206545[/ATTACH]

Schody piękne, ale pomyśl o sprzątaniu, wszystko będzie na nich widać, chyba, że są w miejscu gdzie jest kiepski dostęp światła, wiem coś na ten temat, bo mam ciemne podłogi w domu...

Ja też nie polecam czarnych (bejcowanych na bardzo ciemny odcień brązu/czerń) schodow. Mój tata zrobił 2 lata temu takie, bo znajoma się uparła, teraz mówi że w życiu nie zrobiłaby takich samych, nie dla tego że jej się nie podobają, tylko właśnie ze względu na konieczność częstego czyszczenia, każdy włosek na nich widać, o kurzu nie wspomnę - przemyśl to jeszcze ;)

Ja też nie polecam czarnych (bejcowanych na bardzo ciemny odcień brązu/czerń) schodow. Mój tata zrobił 2 lata temu takie, bo znajoma się uparła, teraz mówi że w życiu nie zrobiłaby takich samych, nie dla tego że jej się nie podobają, tylko właśnie ze względu na konieczność częstego czyszczenia, każdy włosek na nich widać, o kurzu nie wspomnę - przemyśl to jeszcze ;)

nessko muszę sie zgodzic, choć sama mam czarne, chyba dzis zrobiłabym znowu czarne ale tylko dlatego , że u mnie nigdy ,przenigdy nie świeci na nie słońce, w innym wypadku pewno bym je rwała

Dziewczyny schodów czarnych nie będzie chociaż ja się w nich zakochałam i z pewnością bym takie zrobiła (i później je przeklinała) ale M nawet nie chce słyszeć o ciemnych :no: więc będą w kolorze podłogi :yes: Tzn stopnie w kolorze parkietu reszta biała. Powoli się robią więc do końca miesiąca powinny być, poza tym nic konkretnego się nie dzieje :(:(

• 5 weeks później...

Hej

Jestem zachwycona waszymi wnętrzami a przede wszystkim Nesska masz nosa do urządzania wnętrz. Ja buduję też Praktyczny 3 i strasznie podoba mi się klasyka jest ponadczasowa i zawsze modna. Teraz czekam na drzwi i bramę. Obieram kominek nie mogę się zdecydować. Podoba mi się klasyczny ale z gustem i skromny. POMOCY !!!!

Hej :bye: U nas niestety kompletnie nic się nie dzieje :no: przede wszystkim nie ma czasu, Ola poszła do przedszkola a mnie M zaciągnąl do pracy więc nie ma nas całymi dniami w domu :( Nie ma czasu na nic więc wykończeniowo stoimy :mad: Mam nadzieję, że niebawem się coś ruszy bo Święta chyba u nas :p Teraz najważniejsze są karnisze bo już nie mogę wytrzymać z tymi pustymi oknami. Już mam właściwie wybrane tylko jeszcze pozostaje kwestia koloru antracyt czy inox????? (czyli czarny czy srebrny :confused:)'

Leia helloł :hug: właśnie weszłam na fm żeby się dowiedzieć co u Ciebie, jak tam kominek bo nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć więc czekam na wieści :hug:

Gosiek :welcome: i dziękuję. W kwestii kominka nie pomogę bo sama potrzebuję pomocy, a jak masz jakieś wątpliwości w urządzaniu to proponuję założyć wątek, tutaj dużo chętnych do pomocy :D

Admete j/w. Ale chciałam powiedzieć, że u Ciebie jestem na bieżąco chociaż rzadko się odzywam a Twoja garderoba (wielkość) zrobiła na mnie ogromne wrażenie :hug:

Hej,

Muszę się zmobilizować i założyć swój dziennik:) ehhh NESSKO proszę zamieść jeszcze raz zdjęcia kuchni bo mi wygasły, a nie wiem jak mam rozmieścić szafki na której ścianie zabudowę itd. Miałabym ogólne pojęcie i rozeznanie. Twoje szafki są pojemne? A łazienka na dole cudna!!!!!:yes: Proszę jeszcze o jej zdjęcia bo wszytskie mi się nie wyświetlają albo na priv.

........................

no dobra...wrzucę z tym brudem, zakopconą szybą i bez aranżacji ;) później uaktualnię ;) dla mnie kominek to była "najważniejsza" rzecz w domu...jest i z pewnością będzie :yes: wiem, że dużo osób pali tylko "okazjonalnie"i nie widzi sensu posiadania kominka....u nas pomimo trwających robót budowlanych w kominku pali się prawie codziennie wieczorem a w łikendy to mus :D siadamy przy nim wszyscy i sobie rozmawiamy...na razie na jakichś gąbkach zdobycznych i na tej niedomytej podłodze ale RAZEM....jeszcze trochę...jeszcze chwila i mam nadzieję, że będziemy mogli zasiąść na ładnych fotelikach ;) może takich jak Venuska ostatnio kupiła :p u Magdy w MG...hmmmmm...moje marzenie :rolleyes:

Edytowane przez Leia