Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nesska- przygodę czas zacząć ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Migotko- niestety nie:no: i bardzo żałuję, ale na etapie wyboru okien byłam pewna , że białej kuchni mieć nie będę. Może kiedyś uda się je przemalować- narazie nawet o tym nie wspominam bo chyba by mnie mąż udusił.

Zamówiliśmy kominek- wreszcie coś do przodu, chociaż M cały czas coś dłubie na budowie, co może robi sam więc trochę nad tym schodzi.

http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=thumbs75k.jpg&res=landing

Miały być robione podłogi, ale niestety jeszcze jakieś dwa miesiące muszą schnąć wylewki.

• 1 month później...

Nessko,

mam pytanie dot. okna typu HS, którego zdjęcie wrzucałaś na forum. Czy to jest okno HS (bez progu) czy okno typu HKS typu patio? Jak się sprawdza? Stoję właśnie przed wyborem okien do Praktycznego 2 i mam w związku z tym sporo dylematów. BTW jakiej firmy macie okna? Okleina złoty dąb czy coś innego?

Edytowane przez p@nna migotka

Migotko ja się nie znam, ale wygląda na to, że my mamy okno typu HKS. Z tego co wiem sprawdza się dobrze, póki co ja się nie zbliżam bo nie mamy zamontowanych klamek a z wypadającą klamką wolę go nie otwierać bo to jednak duuże okno, ale mój M nie narzeka więc chyba jest ok. Okleina złoty dąb. Teraz się zastanawiam, dlaczego nie mamy tego okna bez progu? Musze zapytać...

Kuchnia się robi- będzie pewnie za jakieś trzy tygodnie. Zamówione mamy również drzwi wewnętrzne- na razie tylko na dół, płytki do łazienki dzieciowej kupione Paradyż Vivida Blue i Bianco (bez dekorów bo mi się nie podobają). Sprzęty do kuchni też już zakupione!

Aha i na próbę kupiona deska barlinecka do gabinetu na dole- o ile M sobie sam z nią poradzi- będzie też taka w salonie.

Ale Ci zazdroszczę;-) Wspaniała to musi być chwila. A czy okno na dole, na jednym ze skrzydeł ma takie coś ukrywające mechanizm przesuwny? Nie widzę tego na zdjęciu, a HKSy które oglądałam do tej pory miały takie coś na dole. HS tego nie ma, otwiera się jak szafa typu komandor ale jest zimniejszym oknem i o wiele droższym. I mamy dylemat co tu wybrać. Ale Twoje okno wygląda bardzo dobrze, dlatego tak się o nie dopytywałam. Idę wygooglac te Twoje płytki;)

Koniecznie wrzucaj zdjęcia - bardzo będą pomocne wszystkim tym, którym jeszcze głowa pracuje co i jak zrobić.

Widziałam na żywo tą wąską łazienkę w praktycznym. Bardzo się jej bałam i ostatecznie mamy jedną dużą, ale powiem Ci, że odpowiednio urządzona jest super i wydaje się bardzo przestronna. Gdybym jeszcze raz robiła ściany działowe to bym ją jednak zostawiła.

"A czy okno na dole, na jednym ze skrzydeł ma takie coś ukrywające mechanizm przesuwny?"

Migotko tak, ma. Może jutro podjadę na budowę i Ci to obfocę.

Co do łazienki dzieciowej to już wiem, że przestronna na pewno nie jest ale ostatecznie nie potrzebuję dużej łazienki (no chyba, że mega wielki pokój kąpielowy ;)). Poza tym przy szukaniu projektu jednym z założeń była prywatna łazienka przy sypialni- ciasna ale własna ;) Więc mam dwie ciasne zamiast jednej dużej, moim zdaniem łazienka nie musi być duża, ważne żeby się mieściło w niej to co powinno być w łazience.

A to Cię zdziwię - w tej, którą oglądałam był prysznic, toaleta+ szafaka a na niej dwie umywalki. Jasne plytki, duże lustro i mega efekt. Byłam zaskoczona, że w tak wąskim pomieszczeniu można wszystko zmieścić i jeszcze mieć miejsce i poczucie przestrzeni. U nas to bedzie garderoba.

Będę Ci wdzięczna za zdjecia okna.

Płytki fajne. Wolę te białe choć powiem, że dobrze mają dzieciaki, że taki kolorowy akcent wprowadzacie. Układ sanitariatów będziecie mieć taki jak w projekcie?

Napisz jeszcze jakie decyzje w sprawie kuchni. Wrzucałaś wizualizacje, ale pisałaś, że nie do końca Ci pasują. Cos zmieniliście?

Układ sanitariatów będziecie mieć taki jak w projekcie?

Przypomniałaś mi, że my tą łazienkę trochę zmieniliśmy. Przesunęliśmy troszkę ścianę kosztem naszej łazienki. Nie mamy w niej prysznica tylko wannę, a w naszej zamiast wanny jest prysznic. Zobaczymy jak to wyjdzie jak zamontujemy wszystkie sanitariaty.

Co do kuchni to: pozbyliśmy jednej szafki, tej za barkiem. Na górze będzie okap 90 i po bokach dwie szafki 90 przeszklone z dwuskrzydłowymi drzwiczkami. Nie jestem pewna, czy to będzie dobrze wyglądać obawiam się, że mogą być za duże ale mój M się uparł, że mniejszych nie chce. Najwyżej będziemy wymieniać :)

• 2 weeks później...

Szczerze przyznam, że wyborem okien zajmował się mój M ja tylko akceptowałam więc nie znam tego bólu.

U nas kładą się płytki w łazienkach, na razie w dzieciowej i na dole- górną chwilowo odpuszczamy bo możemy się nie wyrobić finansowo i na nic konkretnego nie możemy się zdecydować.

Kotłownia i garaż już gotowe, ściany już prawie przygotowane do malowania, za jakiś tydzień powinna być kuchnia.

Nie mogę się zdecydować blat czarny czy szary? Do tej pory bardziej się skłaniałam ku czarnemu, ale dzisiaj zobaczyłam na kuchennym wątku piękną kuchnię jednej forumki i... może jednak szary? Wydaje mi się, że jasny blat dodałby takiej lekkości zwłaszcza, że ta kuchnia do dużych nie należy...

Taki jakiś gołębi ten kolor się wydaje ale może to kwestia zdjęcia. Mnie się bardziej podoba koncepcja z czarnym blatem, ale może brak mi wyobraźni;-)

Znalazłam ten szary blat, o którym pisałaś - rzeczywiście taki byłby najfajniejszy.

Edytowane przez p@nna migotka