pnna migotka 30.08.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Nessko w temacie Twojej kuchni - czy okna będziesz mieć białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Migotko- niestety nie:no: i bardzo żałuję, ale na etapie wyboru okien byłam pewna , że białej kuchni mieć nie będę. Może kiedyś uda się je przemalować- narazie nawet o tym nie wspominam bo chyba by mnie mąż udusił. Zamówiliśmy kominek- wreszcie coś do przodu, chociaż M cały czas coś dłubie na budowie, co może robi sam więc trochę nad tym schodzi. http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=thumbs75k.jpg&res=landing Miały być robione podłogi, ale niestety jeszcze jakieś dwa miesiące muszą schnąć wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 03.09.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nessko - i u mnie ten sam problem z podlogami. Ile macie teraz wilgotność ? dogrzewacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.09.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nie pamiętam jaką mamy wilgotność, dogrzewamy i cały czas chodzi osuszacz powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 10.09.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Nessko, bardzo fajny kominek. Co do okien to ja uważam, że brązowe pasują do białej kuchni. dziennika na razie nie zakładam bo - jeśli to zrobię to na takim etapie jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 30.10.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Nessko,mam pytanie dot. okna typu HS, którego zdjęcie wrzucałaś na forum. Czy to jest okno HS (bez progu) czy okno typu HKS typu patio? Jak się sprawdza? Stoję właśnie przed wyborem okien do Praktycznego 2 i mam w związku z tym sporo dylematów. BTW jakiej firmy macie okna? Okleina złoty dąb czy coś innego? Edytowane 31 Października 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 31.10.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Mam częściowo białą kuchnię i ciemne okna. Myślę, że wygląda całkiem nieźle. Był moment, że żałowałam wyboru koloru okien, ale mi przeszło. Okna inne niż białe mają sporo zalet - głównie podczas ich mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 04.11.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Migotko ja się nie znam, ale wygląda na to, że my mamy okno typu HKS. Z tego co wiem sprawdza się dobrze, póki co ja się nie zbliżam bo nie mamy zamontowanych klamek a z wypadającą klamką wolę go nie otwierać bo to jednak duuże okno, ale mój M nie narzeka więc chyba jest ok. Okleina złoty dąb. Teraz się zastanawiam, dlaczego nie mamy tego okna bez progu? Musze zapytać... Kuchnia się robi- będzie pewnie za jakieś trzy tygodnie. Zamówione mamy również drzwi wewnętrzne- na razie tylko na dół, płytki do łazienki dzieciowej kupione Paradyż Vivida Blue i Bianco (bez dekorów bo mi się nie podobają). Sprzęty do kuchni też już zakupione!Aha i na próbę kupiona deska barlinecka do gabinetu na dole- o ile M sobie sam z nią poradzi- będzie też taka w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 04.11.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 A to pierwsze palenie w kominku http://imageshack.us/a/img141/2050/20121009202359.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 04.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ale Ci zazdroszczę Wspaniała to musi być chwila. A czy okno na dole, na jednym ze skrzydeł ma takie coś ukrywające mechanizm przesuwny? Nie widzę tego na zdjęciu, a HKSy które oglądałam do tej pory miały takie coś na dole. HS tego nie ma, otwiera się jak szafa typu komandor ale jest zimniejszym oknem i o wiele droższym. I mamy dylemat co tu wybrać. Ale Twoje okno wygląda bardzo dobrze, dlatego tak się o nie dopytywałam. Idę wygooglac te Twoje płytki;) Koniecznie wrzucaj zdjęcia - bardzo będą pomocne wszystkim tym, którym jeszcze głowa pracuje co i jak zrobić. Widziałam na żywo tą wąską łazienkę w praktycznym. Bardzo się jej bałam i ostatecznie mamy jedną dużą, ale powiem Ci, że odpowiednio urządzona jest super i wydaje się bardzo przestronna. Gdybym jeszcze raz robiła ściany działowe to bym ją jednak zostawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 04.11.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 "A czy okno na dole, na jednym ze skrzydeł ma takie coś ukrywające mechanizm przesuwny?" Migotko tak, ma. Może jutro podjadę na budowę i Ci to obfocę. Co do łazienki dzieciowej to już wiem, że przestronna na pewno nie jest ale ostatecznie nie potrzebuję dużej łazienki (no chyba, że mega wielki pokój kąpielowy ). Poza tym przy szukaniu projektu jednym z założeń była prywatna łazienka przy sypialni- ciasna ale własna Więc mam dwie ciasne zamiast jednej dużej, moim zdaniem łazienka nie musi być duża, ważne żeby się mieściło w niej to co powinno być w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 04.11.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 A to Cię zdziwię - w tej, którą oglądałam był prysznic, toaleta+ szafaka a na niej dwie umywalki. Jasne plytki, duże lustro i mega efekt. Byłam zaskoczona, że w tak wąskim pomieszczeniu można wszystko zmieścić i jeszcze mieć miejsce i poczucie przestrzeni. U nas to bedzie garderoba. Będę Ci wdzięczna za zdjecia okna. Płytki fajne. Wolę te białe choć powiem, że dobrze mają dzieciaki, że taki kolorowy akcent wprowadzacie. Układ sanitariatów będziecie mieć taki jak w projekcie?Napisz jeszcze jakie decyzje w sprawie kuchni. Wrzucałaś wizualizacje, ale pisałaś, że nie do końca Ci pasują. Cos zmieniliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 05.11.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Układ sanitariatów będziecie mieć taki jak w projekcie? Przypomniałaś mi, że my tą łazienkę trochę zmieniliśmy. Przesunęliśmy troszkę ścianę kosztem naszej łazienki. Nie mamy w niej prysznica tylko wannę, a w naszej zamiast wanny jest prysznic. Zobaczymy jak to wyjdzie jak zamontujemy wszystkie sanitariaty. Co do kuchni to: pozbyliśmy jednej szafki, tej za barkiem. Na górze będzie okap 90 i po bokach dwie szafki 90 przeszklone z dwuskrzydłowymi drzwiczkami. Nie jestem pewna, czy to będzie dobrze wyglądać obawiam się, że mogą być za duże ale mój M się uparł, że mniejszych nie chce. Najwyżej będziemy wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 14.11.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Nessko wrzucisz obiecane foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 17.11.2012 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 http://img43.imageshack.us/img43/4963/img4504kopiakopia.jpghttp://img62.imageshack.us/img62/5290/img4505jv.jpghttp://img69.imageshack.us/img69/3872/img4524pg.jpghttp://img853.imageshack.us/img853/246/img4526l.jpghttp://img268.imageshack.us/img268/4215/img4527xq.jpghttp://img32.imageshack.us/img32/6592/img4528p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 17.11.2012 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Migotko mam nadzieję, że to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 20.11.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dziękować za zdjęcia;-)Wybór okien okazuje się chyba najtrudniejszy jak do tej pory. Impas. A jak reszta prac u Was? My ten sezon zakończyliśmy, aktualnie szukamy tych nieszczęsnych okien i wykonawców płaskich dachów-tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 21.11.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Szczerze przyznam, że wyborem okien zajmował się mój M ja tylko akceptowałam więc nie znam tego bólu. U nas kładą się płytki w łazienkach, na razie w dzieciowej i na dole- górną chwilowo odpuszczamy bo możemy się nie wyrobić finansowo i na nic konkretnego nie możemy się zdecydować. Kotłownia i garaż już gotowe, ściany już prawie przygotowane do malowania, za jakiś tydzień powinna być kuchnia. Nie mogę się zdecydować blat czarny czy szary? Do tej pory bardziej się skłaniałam ku czarnemu, ale dzisiaj zobaczyłam na kuchennym wątku piękną kuchnię jednej forumki i... może jednak szary? Wydaje mi się, że jasny blat dodałby takiej lekkości zwłaszcza, że ta kuchnia do dużych nie należy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 21.11.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Mój M wynalazł taki w bardzo okazyjnej cenie i usilnie mnie na niego namawia:http://4.bp.blogspot.com/-2hffYOUrsW4/T8Cdf_LFVzI/AAAAAAAAAFk/OHullC02y80/s400/jasno-szary+granit.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 22.11.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Taki jakiś gołębi ten kolor się wydaje ale może to kwestia zdjęcia. Mnie się bardziej podoba koncepcja z czarnym blatem, ale może brak mi wyobraźni;-)Znalazłam ten szary blat, o którym pisałaś - rzeczywiście taki byłby najfajniejszy. Edytowane 22 Listopada 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts