cyprinus 30.05.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Jestem na etapie ścian fundamentowych, chcę zrobić wszystkie przejścia, żeby potem niepotrzebnie nie pruć ścian. Znalazłem na stronie kratki.pl kanał prostokątny 152x50 mm. Układa się go na płask czy na sztorc? Nie wiem, jakie są dostępne kolanka. I w jakiej odległości od komina go ułożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.05.2012 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Kanał prostokątny przepuszcza tyle samo powietrza, bez względu na to,jak jest ułożony. Daj go jak najbliżej komina. I pamiętaj by kupić wkładkominkowy z króćcem przyłączeniowym, czyli taki, który nadaje się dopodłączenia powietrza z zewnątrz , bezpośrednio do komory spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 03.06.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Im dłuższy odcinek rury/kanału powietrznego jego powierzchnia musi być większa. 70 – parę cm2 to nie za bogato dla każdego kominka, daj większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts