Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z klimatem -czy się uda?

Recommended Posts

wrzucam rzuty (dopiero teraz) :x

Zmiany na dole są następujące: likwidacja podcienia, powiększenie łazienki kosztem wiatrołapu, powiększenie wiatrołapu kosztem spiżarni, więc spiżarni brak.

5646rzut1.jpg

Na górze zlikwidowaliśmy te dwie garderoby po lewej (pośrodku nich leci normalnie w rzeczywistości )ścianka działowa, przez co pokoje są trochę większe.

86558.jpg

Edytowane przez KasiaC79

Pokój córki, jeszcze panuje bałagan, meble nie do końca poskładane i poustawiane tak jak mają stać, brakuje jeszcze łóżka i szafy

DSC_0629.JPG

DSC_0630.JPGDSC_0631.JPG

[ATTACH=CONFIG]241638[/ATTACH]

Łazienka na dole, w trakcie realizacji . Pomieszczenie jest małe i ciężko zrobić jakieś sensowne zdjęcie, W całości nawet nie będę pokazywać, bo panuje tam artystyczny nieład.

To pokój "niczyj" nad garażem. Kiedyś chciałam tutaj dać dechy, ale .... nadal chciałabym ale są już panele i tak narazie zostanie. Panele mają strukturę drewna, i bardzo przypominają drewno, muszę się zadowolić.

DSC_0627.jpg

Edytowane przez KasiaC79

Sypialnia ( w trakcie malowania)

Ta ściana zaraz za drzwiami dzisiaj mnie podłamała. Na wproet wejścia jest okno, które oświetla tą ścianę i na ciemnym tle widać pięęęęękne niedoskonałości ściany :bash:

DSC_0652.JPG

DSC_0663.JPG

Resztę pokażę jak trochę ogarnę pod względem porządku. Jak narazie to wszędzie widać tylko kurz i kartony.

Edytowane przez KasiaC79

• 2 weeks później...

Mugatko :rolleyes: - dzięki. Jak tylko masz ochotę podglądać, to zapraszam.

Dekory na szczęście pan poprawił bez problemu. Jeden tylko został uszkodzony i to dlatego że mój mąż wtrącił się i chciał coś tam pomóc :lol2:.

Łazienka prawie skończona, brak jeszcze parapetu. Kolor ściany sam w sobie fajny, ale gryzie mi się z podłogą. Trochę się już przyzwyczajam do niej, ale sama nie wiem. W piątek mąż z panem zakładali grzejnik, i coś im poszło nie tak ... :lol2: bo zastałam ich prawie całych mokrych, na podłodze powódź, na świeżo wymalowanych ścianach piękne zacieki ... najbardziej ucieszyły mnie te zacieki, bo przemknęła mi myśl że trzeba będzie jeszcze raz pomalować. Ale niestety zacieki zniknęły i nie pozostawiły śladów. Grzejnik w końcu dzisiaj doczekał się powieszenia już bez niespodzianek, ale ja jeśli się nie przekonam do tego koloru, to przemaluję sama, tylko jak to zrobię za grzejnikiem?

Niebawem wkleję zdjęcia jak tylko się ogarnę.

• 2 months później...

To stan jeszcze z czasów malowania, wklejam zdjęcie bo na nim widać najlepiej szerszą perspektywę. Tam gdzie szachownica szara - jest kuchnia , po lewej pierwsze drzwi - wiatrołap( na dzień dzisiejszy drzwi już są) , następne drzwi to łazienka.

DSC_0467.jpg DSC_0886.jpg DSC_0887.jpg

I druga strona salonu, wykusz, tu będzie stał stół. Po lewej stronie wejście do kuchni

DSC_0889.jpg

Kuchnia, ciężko zrobić zdjęcie, bo zbyt duża to ona nie jest ( na bramę i inne rzeczy nie zwracamy uwagi :-)) )

DSC_0931.jpg

W samym rogu , gdzie stoją kartony, ma być słupek z piekarnikiem i mikrofalą, następnie na lewo szafka około 40 szeroka, potem płyta . Pod oknem zlew.

Edytowane przez KasiaC79

Drzwi do wiatrołapu

[ATTACH=CONFIG]261119[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]261124[/ATTACH]

W momencie kładzenia płytek drzwi miały otwierać się na hol w kierunku łazienki (chyba), Wymysł mojego męża :D, ale w końcu żonka poszła po rozum do głowy, że jak to? Ja mam ciągle omijać drzwi jak będą otwarte?? NIE robimy drzwi otwierane na wiatrołap, w związku z czym przy montażu okazało się że płytki wyszły jak wyszły :yes:, ale zrobimy coś z tym.... :eek:..... kiedyś.

[ATTACH=CONFIG]261128[/ATTACH]

Edytowane przez KasiaC79